Roel wint Bpost Bank Trofee Essen

//Roel wint Bpost Bank Trofee Essen

Roel wint Bpost Bank Trofee Essen

Zaterdag had ik mijn eerste crosswedstrijd op buitenlandse bodem dit jaar, in Essen (België). Er wachtte een moddercross na de regenval van afgelopen dagen. Er zaten veel modder stukken in en een strook van een paar honderd meter waar gerend moest worden met de fiets op de nek.

Omdat ik nog niet eerder had gereden in het Bpost Bank klassement moest ik achteraan startten. Er waren rond de 50 deelnemers. Na een halve ronden lag ik al op de 18e positie. Ik pakte vooral de winst op het loopstuk, hier was ik een stuk sneller dan mijn concurrenten. Met het ingaan van de 3e ronden zag ik nog maar 2 renners voor mij, ik keek op het digitale bord met de tussentijden en zag dat ik inderdaad 3e lag. Voor het ingaan van het loopstuk pakte ik de kop en na het loopstuk had ik een kleine voorsprong. In de volgende 2 ronden liep ik steeds verder uit en eerder ook nog een fietswissel gedaan vanwege de modder. Ik kwam solo over de finish met een voorsprong van 17 seconden.
Met deze overwinning in de Bpost Bank Trofee heb ik 10 UCI punten behaald en hierdoor sta ik in Nederland voortaan op de eerste rij bij de start!
Het was weer een mooie ervaring om een grote veldrit wedstrijd te rijden in België, zeker met de sfeer en grote partytenten naast het parcours!

Een link naar de uitslag: http://www.uci.ch/cyclo-cross/results/

Roel van der Stegen

2014-12-22T22:08:38+00:00

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.