Wisselende omstandigheden in Beegden

//Wisselende omstandigheden in Beegden

Wisselende omstandigheden in Beegden

De éénnalaatste wedstrijd in Beegden is verreden onder wisselende omstandigheden. Zo was het in de ochtend nog koud en was de sneeuw/ijs nog redelijk begaanbaar. Gedurende de dag veranderde dit in een mengsel van sneeuw, ijs, water en zand. Wat een bende.

De wedstrijd in Beegden was in de plaats gekomen van Roggel. Het parcours had een lengte van 2.900 m en was daarmee vrij lang. Nadeel daarvan is dat het, met name voor het publiek, vrij onoverzichtelijk wordt. Het duurt vrij lang voordat de renners voorbij komen en je ziet ze ook maar op een paar plekken. Het parcours was ook niet in optimale staat gebracht en er waren zelfs enkele gevaarlijke punten. Gelukkig zijn er, voor zover bekend, geen incidenten geweest. Of toch… ja eentje! Wij mochten als MTB Baarlo geen teamtent plaatsen nabij het parcours. Waarom? Geen idee. Laten we het er maar op houden dat er over nagedacht is en het een weloverwogen beslissing is geweest.

De wedstrijden begonnen uiteraard weer met blok 1. In dit blok waren Noud Peeters en Ricardo Kreutz bij de MTB jongens aan de start verschenen. Bij de jeugd 3 was het Stef Hendriks. Iedereen reed een hele solide wedstrijd. Ricardo knokte voor wat hij waard was. Hij wilde niet weer laten gebeuren wat er in Sittard gebeuren. En het lukte hem! Een zeer verdiende 3e plek tot gevolg. Noud lag hier een heel stuk voor en reed onbedreigd naar zijn 5e zege op rij. Stef had de vaart er ook goed in zitten. Hij moest echter toch een meerdere erkennen in een andere renner en werd daardoor zeer verdiend 2e. Heren gefeliciteerd!

In blok 2 waren dit keer geen deelnemers, maar in blok 3 wel. Dit zijn de jeugd 1 en jeugd 2 categorieën. Voor deze categorieën wordt de ronde iets verkort en verlegd. Aan de start verschenen bij de jeugd 1 Finn Keunen, Guus Janssen en Freek Bouten. Bij de jeugd 2 Stijn Coenen en Tim Janssen. De jongens hebben gestreden voor elke meter en wat was het spannend. Finn werd keurig 2e, Guus 5e en Freek 7e. Bij de jeugd 2 werd Stijn 9e en Tim 11e.

Als laatste blok waren de amateurs MTB en masters MTB aan de beurt. Het parcours was veranderd in een modderige glijbaan, maar dat was geen reden voor Arno Bouten om te starten bij de amateurs en voor Jack Piels, Leon Daniëls en Luuk Peeters bij de masters. In het begin van de wedstrijd ging het bij iedereen wel redelijk, maar je kon wel zien dat veel rijders moeite hadden met de gladheid en het parcours. Kleine en grote foutjes zorgden voor diverse wisselingen van posities. Arno werd bij de amateurs 13e. Bij de masters was het Jack die na een opstart van een paar rondes het gas opentrok en zo als 4e wist te eindigen. Luuk werd 7e en Leon 10e.

Met nog 1 wedstrijd te gaan (Overloon; 1 februari) kan MTB Baarlo nu al zeggen dat ze 2 kampioenen erbij hebben: Finn Keunen en Noud Peeters zijn in hun categorie niet meer in te halen in het algemene klassement.

Voor de volledige uitslagen van de wedstrijden, klik hier.
Voor een overzicht van de foto’s, klik hier.

2015-01-25T18:57:23+00:00

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.