Vandaag zijn Rick van Dijk, Peter Nielen, Jack Piels, Leon Daniëls en verzorger Stef Hendriks afgereisd naar het mountainbike walhalla van België in de Ardennen naar Houffalize.

Er was voor deze 2e wedstrijd in de Beneluxcup een mega technische ronde uitgezet aan de rand van het dorp, Waar dit hele weekend alles draait om het mountainbiken. Er staan diverse marathon afstanden, enduro en cross country wedstrijden op het programma en daarnaast kunnen mtb liefhebbers alle nieuwe fietsen zelf uitproberen. Dus een must voor iedereen met een mtb hart.

Vanmorgen om 7:30u afgereisd naar Houffalize en bij aankomst bleek dat het donderdag een groot deel van de dag had geregend, dus het parcours was niet alleen super technisch maar nu ook spekglad. Echter daarom niet minder leuk! Na een verkenningsronde werd al snel duidelijk dat dit een zwaar avontuur zou gaan worden en dat de wedstrijd uitrijden al een hele opgave zou zijn. Jack had na zijn verkenningsronde besloten dat dit iets te hoog gegrepen was voor hem, want morgen moeten de champignons toch weer gewaterd worden.

Om 12:00u viel het startschot voor 4 categorieën tegelijk en Leon kon zich als snel voor aan het veld melden op de behoorlijk pittige startklim, Rick zat ongeveer halverwege en Peter bijna achterin. Leon draaide als 20e de technische afdalingszone in en kon bijna overal goed doorfietsen, terwijl Rick en Peter in het middenveld tot veel lopen werden aangewezen. Na deze zone moest iedereen gaan lopen tot aan de beroemde afdaling van de tuin en viel Leon een aantal plaatsen terug en Rick reed hem dan ook snel voorbij. In onze eigen masters 40+ categorie lagen ze rond plaats 10. Peter kwam nog steeds niet in zijn ritme en lag enkele plekken hierachter.

Rick had een lekker tempo gevonden en kon de top 10 binnen rijden en uiteindelijk op een zeer fraaie 9e plaats over de finish rijden. Leon moest een aantal plekken prijsgeven, mede door een steeds slechter werkende achterrem en een ronde voor de finish kon hij zonder werkende rem zijn weg niet meer vervolgen. Echter stopte hij in de buurt van de finish en na het voorbij komen van de algemeen winnaar alsnog als ongeveer 19e over de finish rijden. Peter kwam door het op drogen van het parcours steeds beter op stoom en als 11e zijn race te beëindigen.

Iedereen van MTB Baarlo die vandaag hebben gereden waren het unaniem eens dat dit de meest technische ronde was waar we ooit hebben gereden. FANTASTISCH!!!!!!

Jack, Rick, Peter en Leon willen Stef bedanken voor de goede verzorging van vandaag!

De volledige uitslagen volgen later…..