LJC wedstrijd Oss 2 mei 2015

//LJC wedstrijd Oss 2 mei 2015

LJC wedstrijd Oss 2 mei 2015

LJC wedstrijd Oss 2 mei 2015

De Witte Ruis Heuvel in Oss was de locatie waar de 6e jeugdwedstrijd van seizoen 2015 werd verreden. Op deze locatie is al heel veel wielergeschiedenis geschreven. Voor mij was het de eerste jeugdwedstrijd van dit seizoen die ik bezocht. Het eerste wat mij opviel bij alle wedstrijden was de hoge snelheid die door de jeugdige renners werd ontwikkeld. Het parcours lag er droog en redelijk hard bij. Bij sommige renners had je het idee dat zij gewoon een wegwedstrijd aan het rijden waren. Natuurlijk waren er ook typische technische stukken in het parcours waar de stuurvaardigheid van de renners op proef werd gesteld. Ook waren er enkele typische mtb beklimmingen en afdalingen.

Van onze vereniging stonden dit aan de start: Finn Keunen bij categorie 3, Tim Janssen bij categorie 5 en tenslotte Stef Hendriks en Jules Urselman bij categorie 7. Finn ging redelijk van start, vanuit het achterveld rukte hij heel snel op naar de eerste 20. In de tweede ronde trok hij goed door op de langere klim en reed tot bij het achterwiel van de renner op plek 15. Hij had net te weinig vaart en macht om die op de top voorbij te steken. Van die snelle klim moest hij even bijkomen en hierdoor kon hij dit wiel niet houden. Hij eindigde uiteindelijk op een mooie 16e plaats.

Tim had een beetje schrik voor de start (tijdens de vorige wedstrijd was hij bij de start gevallen) maar deze keer ging het helemaal goed. Hij reed een heel mooie wedstrijd en bleef vechten voor een betere plek. De ene na andere renner werd ingehaald. Hij finishte uiteindelijk als 38e. Ik weet zeker dat als hij nog iets feller van start gaat dat deze prestatie verbeterd kan worden. Tim, dus goed aan je start werken.

Jules reed in Oss zijn eerste nationale wedstrijd van dit seizoen. Hij had als doelstelling om niet als allerlaatste te eindigen. Daar is hij in geslaagd. Jules kwam nog kracht en duurvermogen tekort t.o.v. zijn concurrenten. Een keer trainen in de week is voor dit niveau te weinig. Stef ging weer uitstekend van start (iets wat hem voorgaande jaren bijna niet lukte). Hij draaide bij de eerste 10 door de eerste bocht. De eerste vier renners waren duidelijk sterker en sneller dan de rest. Zij reden dan ook vrij snel weg. Ook daarachter vielen al snel gaten. Stef kon net niet aanpikken bij nummer 9. Hij heeft nog een ronde op de tiende plek in zijn eentje in de achtervolging gereden. Dit kostte hem echter zoveel kracht dat hij ook het groepje achter hem niet kon volgen. Hij herpakte zich in zijn laatste ronde en wist nog naar een 13e plek te rijden.

De volgende wedstrijd is in Sittard. Weer een heel ander rondje dan Oss. Ben nu al zeer benieuwd hoe onze mannen daar zullen rijden.

Bart Hanssen

2015-05-04T11:42:54+00:00

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.