LJC wedstrijd Den Helder 09 mei 2015

//LJC wedstrijd Den Helder 09 mei 2015

LJC wedstrijd Den Helder 09 mei 2015

Zaterdag 9 mei stond alweer de 7e wedstrijd  in de Landelijke Mountainbike Jeugdcompetitie op het programma In Den Helder. Finn Keunen en Stef Henriks waren vrijdag afgereisd naar Den Helder en konden zo op vrijdagmiddag op hun gemak het parcours samen verkennen. Het parcours was niet zo uitdagend, al zaten er al met al toch meer hoogtemeters in dan in menig andere wedstrijd. Door de harde wind (windkracht 7) werd het toch nog een heel zware wedstrijd.

Finn was in categorie 3 als eerste aan de beurt om te starten. De start had heel wat voeten in aarde. Finn werd eerst niet door de jury opgeroepen, wat gelukkig gecorrigeerd werd. Daarna was er bij de start een valpartij in de startstrook, waardoor er werd besloten om te herstarten. Bij de 2e start was Finn erg goed weg en draaide hij als 8e het veld in.

In de 1e ronde verloor hij een aantal plaatsen maar hij kon in de loop van de wedstrijd,  na een aantal mooie inhaalacties, weer een aantal plaatsen terug winnen.  Hij kwam na een heel goede wedstrijd als 9e over de streep ,niet ver achter de nummers 7 en 8. Dit was Finn zijn eerste top tien klassering van dit seizoen in de landelijke jeugdcompetitie. Helemaal top!

Na de middag was het de beurt aan Stef in categorie 7. De jury had inmiddels al 2x de startstrook gewijzigd door diverse valpartijen. Stef raakte na de start in een haakse bocht ingesloten en moest bijna van de fiets af, omdat er voor hem een renner bijna tegen de grond ging. Hij verloor daardoor de aansluiting met de eerste tien renners. Na een ronde kwam hij als 14e door. Een lange achtervolging was nodig, maar hij wist halverwege de wedstrijd bij een groep van 6 renners voor hem aan te sluiten. Stef heeft 1 ronde in deze groep meegereden om iets te kunnen herstellen. Na een aantal versnellingen kon hij bij deze groep wegrijden. Hij kon zijn voorsprong op deze groep behouden en kwam als 9e over de streep. Een resultaat op doorzettingsvermogen behaald. Helemaal top!

Met allebei een top 10 klassering kunnen Finn en Stef tevreden terugkijken op deze wedstrijd in Den Helder. MTB Baarlo is trots op deze prestaties van de jeugdrenners!

Ondanks het wat mindere parcours waren er hele mooie wedstrijden te zien met veel strijd en spanning. Foto’s van de wedstrijd staan hier.

De volgende wedstrijd is op 16 mei en 17 mei op het mooie en zware parcours in Sittard (Watersley).
Programma:
Zaterdag 16 mei : jeugd cat 1 t/m7 + nieuwelingen
Zondag 17 mei:  masters, amateurs, junioren, elite/beloften

Dit is niet zo ver van huis en wellicht een uitgelezen kans om de renners aan te komen moedigen en MTB Baarlo in actie te zien.

MTB Baarlo zal in grote getale aanwezig zijn.

2015-05-13T08:35:32+00:00

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.