Op Watersley kregen de jeugdige renners (categorieën 1 t/m 7 en nieuwelingen) op 16 mei 2015 een fantastisch mtb parcours voorgeschoteld. Wil en Anita hadden voor de start al de eerste prijs gewonnen, omdat ze de eerste waren die in het rennerskwartier de tenten hadden staan. Wederom een mooi plekje en top geregeld!

Ondertussen is de club aardig aan het groeien waardoor er een record aantal clubleden aan de start stonden.

De eerste mannen die aan de bak moesten waren Finn Keunen, Guus Janssen en debutant Freek Bouten. Na het fluitsignaal werd er meteen flink doorgereden. Helaas zie je sommige renners in de groep een beetje rondkijken, waardoor ze vergeten door te trappen. Dat kost meteen enkele plaatsen! Finn en Guus streden met dezelfde mannen als de voorgaande wedstrijden om hun plek in de uitslag. Freek reed de hele wedstrijd met een grote glimlach op zijn gezicht rond. De uitslagen van deze categorie waren: Finn 10e, Guus 23e en Freek 32e.

In categorie 4 reden Jasper Ottenheijm en Stijn Coenen hun eerste nationale wedstrijd. Ze moesten daarom vanaf de laatste startrij vertrekken en het was moeilijk inhalen. Stijn pakte op een steile klim de nog steilere binnenbocht. Hierdoor wist hij meteen enkele plaatsen op te schuiven. Jasper probeerde te volgen. Helaas kwam hij bij een afdaling ten val. Hij stond gelukkig meteen weer op en ging er weer als een haas vandoor. Uiteindelijk werd Stijn 26e en Jasper 30e.

Owen van Dijk en Tim Janssen startte bij de categorie 5. Helaas reed Owen al in de 2e ronde lek, waardoor hij de strijd voortijdig moest staken. Tim schoof, na een rustige start, weer een paar plaatsen naar voren op. Heel mooi om te zien dat Tim heel bewust bezig is met het zoeken naar de juiste versnelling. Tim werd uiteindelijk 35e.

Bij categorie 7 stonden 4 renners van de club aan de start. Stef Hendriks, Jules Ursulman, Ricky Neunen en Glenn Caumans. Voor Glenn was het de allereerste wedstrijd waaraan hij deelnam! Deze mannen waren allemaal al vroeg in Sittard aanwezig om het parcours goed te verkennen. Stef nestelde zich na de start vrij snel bij de eerste 10. Na een snelle openingsronde moest hij zich even herstellen, maar daarna ging hij weer volle bak. Ricky maakte veel indruk in de afdalingen. Als er een prijs was voor de snelste afdaler had hij die zeker gekregen. En dat allemaal met volledige controle over zijn fiets. Chapeau! Jules en Glenn bleven gedurende de wedstrijd een beetje stuivertje wisselen. Allebei vielen ze een keer. Toen Jules een tweede keer viel reed Glenn een flink stuk weg van hem. Glenn vond het in ieder geval geweldig. De uitslagen: Stef 10e, Ricky 24e, Glenn 38e en Jules 40e.

Bij de nieuwelingen stonden Noud Peeters en Ricardo Kreutz aan de start. De opstelling voor de start was een chaos. Er was geen startlijst! Gelukkig bood mobiel internet enige uitkomst. De start ging uiteindelijk goed voor beide mannen. Noud kon vrij snel al wat plaatsen opschuiven. Ook Ricardo kon een paar renners voorbij gaan. Beiden reden een gedegen wedstrijd en vonden het een super zware ronde. De uitslagen van de categorie nieuwelingen: Noud 39e en Ricardo 40e.

Zondag 17 mei is het de beurt aan de ‘ouderen’. Ook hierbij zal MTB Baarlo met veel renners aan de start verschijnen.