Jeugdkamp 2015 Blitterswijck

//Jeugdkamp 2015 Blitterswijck

Jeugdkamp 2015 Blitterswijck

Vrijdag 11 september was het dan weer zover. Het jeugdkamp van 2015 zou van start gaan.

We zijn met de fiets vertrokken vanuit Grubbenvorst en via mooie paden langs de maas gereden om uit eindelijk in Blitterswijck bij ons verblijf aan te komen. Nu konden de slaapplekken verdeeld worden, de oudsten mochten op de bovenverdieping en de rest bleef beneden.

Toen dit klaar was werd eerst de omgeving verkend. Het prachtige bos achter de blokhut was gelijk een prooi voor de MTB’s alwaar paden gemaakt werden en een springschans gebouwd werd. Daarna nog gezellig wat drinken, wat technische uitleg over de mtb en naar bed…

Zaterdagmorgen stond in het teken van een duurtraining. Hiervoor zijn we naar de vaste route in Wellerlooi gegaan. De jongsten reden hier 34 km terwijl de ouderen ongeveer 65 km aflegden!

Zaterdagmiddag stond een behendigheidstraining op het programma. Er werden 3 parkoersen uitgezet:
1. een trail op door bosjes, waarbij de tijd bijgehouden werd;
2. bidons oprapen tijdens het fietsen;
3. een circuitje waarin de oefeningen bestonden uit een rechtelijn rijden, een slalom, een bunny hop, ringsteken en een noodstop maken.

Dit alles moest in team verband afgelegd worden en er konden punten mee verdiend worden. Er werd door iedereen flink aangemoedigd en iedereen haalde het maximale uit zichzelf (al zat bij sommigen de ochtendtraining nog in de benen). De beloning voor het winnende team waren heerlijke donuts… En die lieten ze zich smaken!

Na afloop van dit middagprogramma moest de fiets gepoetst worden. Dit hoort er immers ook bij! Daarna konden de renners zich douchen om weer fris aan tafel te gaan waar we friet met diverse snacks kregen.

Het avond programma werd gevuld met een kennis quiz, die ook weer in teamverband gespeeld werd, nog wat drinken en naar bed.

Zondag…. Helaas de laatste dag…. Na het opstaan alle spullen bij elkaar zoeken, de tassen inpakken, luchtbedden leeg laten, slaapzakken oprollen en gauw de wielerkleding aan.

Na het ontbijt zijn we naar Swolgen gefietst waar we op de “Kabouter route”, na een paar verkenningsrondjes, een tijdritje hebben gehouden. De route bestond uit hellingen, kuipbochten, een trap en een brug en op het laatst nog een flinke klim. Na de tijdrit nog een extra rondje omdat het zo leuk was. Kijk ook maar eens naar het filmpje van Jasper onderaan deze pagina! Helaas moesten we daarna weer terug naar de blokhut waar de ouders al klaar zaten…

Ik wil iedereen bedanken voor dit supervet weekend, ouders, renners, Peter, Bart, Mark en natuurlijk Wil en Anita. Door jullie inzet is dit weer een heel geslaagd kamp geworden!!

Groetjes Rick

 

Foto’s van het weekend staan hier.

 

Jasper Ottenheym heeft een filmpje gemaakt van de Kabouterbaan in Swolgen. Na bewerking van Luuk het volgende resultaat:

 

2015-09-16T20:07:53+00:00

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.