Harrie Peeters heeft zondag 18 oktober het open Limburgs kampioenschap bij de masters MTB gewonnen. Daarmee kwam het totale aantal podiumplekken van MTB Baarlo op maar liefst 4.

Zondag 18 oktober werd de tweede wedstrijd gereden op en rond het vast parcours dat bij velen bekend is: “De Schaak“ in Meterik. De dagen voor de wedstrijd was er best veel neerslag gevallen, maar het parcours lag er overwegend droog en vast bij. Een vrij snelle ronde dus. Zoals velen echter vorig jaar al ervaren hebben is dit een zwaar rondje. Niet vanwege de hoogteverschillen, maar de korte venijnige klimmetjes, enkele vals plat klimmen en de vele bochten. Even rustig aan doen is er op dit parcours niet bij. Er is constant 100% concentratie nodig.

In de ochtend was het nog grauw en mistig, maar later op de dag kwam er nog af en toe een zonnetje door. Tijdens het laatste blok dreigde het nog even te gaan regenen, maar ook daarmee viel het mee.

MTB Baarlo was deze dag vertegenwoordigd met 19 deelnemers. De wedstrijden gingen allen voorspoedig. Iedereen reed zijn eigen wedstrijd en voerde zijn eigen strijd om plekken te veroveren. Bij de nieuwelingen/junioren was het mooi om het treintje van MTB Baarlo te zien. Maar liefst 4 rijders achter elkaar die tijdens de wedstrijd geen cm willen toegeven. Ook in de overige klassen leidde dit tot mooie gevechten op het scherpst van de snede. Bij de masters MTB leidde dit tot de winst voor Harrie. Hij wist een goede start uiteindelijk te verzilveren door het open Limburgs kampioenschap te winnen. Namens MTB Baarlo gefeliciteerd met dit resultaat.

Hieronder staan de uitslagen van MTB Baarlo:
Jeugd 1:
13 Zepp Aelen

Jeugd 2:
7 Finn Keunen
8 Freek Bouten
12 Stijn Coenen
14 Guus Janssen

Jeugd 3:
20 Tim Janssen

Nieuwelingen Junioren MTB:
2 Noud Peeters
3 Stef Hendriks
4 Glenn Caumans
6 Wessel Teeuwen

Heren MTB:
20 Mark Doesburg

Masters CC:
2 John Montulet
20 Remko Roelofs

Masters MTB:
1 Harrie Peeters
7 Jack Piels
19 Luuk Peeters
21 Leon Daniels
23 Rick Huidekoper
DNF Peter Nielen

Onder het tabje media zijn de foto’s toegevoegd.
Bedankt Edward van der Werf voor jouw foto’s!