Jos Feron Cup in Schweiberg: zwaar en vies!

Op zondag 15 november was het alweer nummer 6 in de reeks wedstrijden om de Jos Feron Cup. Ditmaal ging de reis van een groot aantal leden van MTB Baarlo naar Schweiberg. De dag ervoor had het plaatselijk aardig geregend, dus het was een verrassing hoe het parcours er bij lag. Dat viel gelukkig best mee! De hele dag was het erg winderig en een zonnetje kwam er niet door. Gelukkig was het wel droog gedurende de wedstrijden.

De wedstrijd in Schweiberg staat bekend om één van de zwaarste. Niet (technisch) moeilijk, maar vanwege het hoogteverschil wel fysiek zwaar; het betere ‘stoempwerk’. De start is voor alle categorieën op een klim. Voordeel daarvan is dat het veld gelijk uit elkaar getrokken wordt en je weinig ‘last’ hebt van langzame rijders op single-tracks. Na deze klim volgt een vlak stukje, waarna het vrij steil naar (recht) beneden gaat, een haakse bocht links-rechts en weer omhoog over een wortelklim. Boven aangekomen kun je op een zandpad een beetje bijkomen van het klimwerk. Gelukkig stond de wind vandaag erg gunstig en was deze op de rug. Hierna weer omlaag via een modderige en wat technischere afdaling. Na een kort vlak stuk onderaan de heuvel, waar de snelheden boven de 40 km/h opliepen, ging het weer via een lange klim omhoog tot start-finish. Het lastige hierbij is dat het laatste deel van deze klim nog een stuk steiler is dan het begin. Inderdaad erg zwaar dus!

Voor de leden van MTB Baarlo waren er vandaag 3 podiumplaatsen. Chapeau!

Uitslagen:
Jeugd 1:
9 Zepp Aelen

Jeugd 2:
5 Jasper Ottenheym
7 Finn Keunen
8 Freek Bouten
9 Stijn Coenen
12 Guus Janssen

Jeugd 3:
17 Rik Peeters
21 Tim Janssen

Nieuwelingen/Junioren:
2 Noud Peeters
3 Wessel Teeuwen
4 Glenn Caumans
5 Tom Peeters

Heren MTB:
21 Mark Doesburg

Masters MTB:
3 Harrie Peeters
6 Jack Piels
11 Peter Nielen
13 Luuk Peeters