Jeugd verovert 2 podiumplaatsen in Landgraaf

//Jeugd verovert 2 podiumplaatsen in Landgraaf

Jeugd verovert 2 podiumplaatsen in Landgraaf

Jeugd verovert 2 podiumplaatsen in Landgraaf

Met nog 3 wedstrijden voor de boeg, was het dit keer ploeteren in Landgraaf voor de renners van MTB Baarlo. Daar liet de jeugd ditmaal zien hoe het moest, zij veroverden 2 podiumplaatsen.

Met wat regen de afgelopen dagen, was een glad parcours in Landgraaf de verwachting. En zo was het. Modderige stukken, afgewisseld door gladde en verraderlijke klimmetjes en afdalingen. Dit zorgde dan ook voor de nodige valpartijtjes en materiaalpech in deze wedstrijd voor de Jos Feron Cup.
Ook onze renners kregen hiermee te kampen. In het eerste blok van de dag was het Noud Peeters die als eerste een podiumplaats wist te behalen. Na een moeizame start, trok hij de eerste ronden het MTB treintje vooruit, gevolgd door Wessel Teeuwen en Glenn Caumans. Zij wisten het tempo echter niet te volgen. Noud wist zich langzaam maar zeker naar een tweede plaats te vechten.

In jeugd categorie 3 was het Tim Janssen die aan de start verscheen. Hij reedt een ijzersterke wedstrijd. Ook hier was de start niet fantastisch, maar het vervolg des te beter. Tim wist al heel snel naar een 11e plaats te rijden. Dit heeft hij de gehele wedstrijd vol gehouden. Door een flinke valpartij in de laatste afdaling leverde zijn gevecht uiteindelijk een 12e plaats op.

Bij de heren cyclecross was het Paul Evers die helaas na de eerste ronde het veld moest verlaten wegens materiaalpech.

In het derde blok was het de beurt aan de rest van de jeugd. Hier was de opkomst, zoals gewoonlijk, erg hoog. Het was Freek Bouten die zich al snel vooraan in het rennersveld wist te begeven. Hij streed tot het laatste moment en wist , na een felle eindsprint, de tweede podiumplaats voor MTB Baarlo in de wacht te slepen. Freek werd 3e. Finn Keunen werd 7e. Jasper Ottenheym 12e, Guus Janssen 16e en Stijn Coenen 17e.

Dan tot slot nog de Heren en Masters MTB. Ook zij leverden een zware strijd, met de concurrenten, maar ook met de modder en het gladde parcours. Er werden de nodige schuivers gemaakt, maar er werd ook weer opgestaan en doorgefietst. Er was ook hier wat materiaalpech, wat gelukkig verholpen kon worden. Kortom, de heren konden allemaal hun race uitrijden. Helaas zaten er hier geen podiumplaatsen in voor onze renners.

En dan…. Gaat de reis weer naar huis.
Douchen, kleren wassen en…. De fiets poetsen.

Alle uitslagen staan hier

Foto’s zijn bijvoorbeeld te vinden op facebook.

2016-01-03T19:03:04+00:00

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.