Verslag Havelerberg 24-04-’16, door Peter Nielen

Om 7 uur ‘s morgens reden Wessel, Glenn en ik richting Havelterberg. Dit is toch wel één van de mooiere ronden in Nederland. De stoempstukken worden elk jaar minder lang en er moet nog wel wat geklommen worden. De ondergrond kan ook nog wel wat water verdragen voordat het modder wordt en dat was, gezien de weersvoorspellingen, wel gunstig.

Ik mocht voor MTB Baarlo de spits afbijten om 10.30 uur onder een stralende zon. Door de gemiste wedstrijd in Oldenzaal moest ik vanaf de 30ste plaats starten. Dat valt bij de 40+ niet mee; hoe ouder hoe gekker! Na een wat chaotische start kon je het eerste deel van de ronde moeilijk inhalen, stoempen kunnen ze allemaal en daarna werd het krap en erg veel bochten. Gelukkig kan niet iedereen klimmen en kon ik daar plaatsen opschuiven. Dat ging zo elke ronde verder en zo kon ik op een verdienstelijke 15 plaats eindigen, wel tevreden.

Daarna stonden de nieuwelingen aan de start, met voor MTB Baarlo Stef en Glenn. Stef startte behoedzaam en Glenn had een erg goede start waardoor hij al vlak achter Stef zat! Stef reed echter een sterke race; op de rechte stukken maakt hij duidelijk progressie en de klimmetjes gingen zoals gewoonlijk goed. Zo kon hij zich de gehele wedstrijd aan het randje van de top 20 handhaven. Op de 20ste plaats zou hij dan ook finishen. Glenn had na zijn raketstart toch iets teveel van zichzelf gevergd en viel terug. Eenmaal weer op adem gekomen reed hij een constante wedstrijd en eindigde op een 43ste plaats. Een race goed indelen is ook niet iets wat je zo 1 2 3 even leert!

Als laatste van de club mocht Wessel aantreden bij de junioren, een klasse waar erg hard gereden wordt! Wessel ging goed van start en reed de eerste 2 ronden een prima tempo. Daarna kreeg hij het zwaar en had hij moeite het tempo vast te houden. Zichtbaar wat vermoeid werd het een lange race. Uiteindelijk finishte hij op een 36ste plaats en was daarmee niet geheel tevreden. Maar vooruit, als het weer wat warmer wordt, een paar weken goed trainen en dan komen de resultaten wel!

Al met al een leuke dag met zeer afwisselend weer (zon en een paar fikse hagelbuien) en mooie wedstrijden! Wil en Anita ook bedankt voor de gezelligheid en het opzetten van de tent, op naar de volgende!!