Benelux Cup Zoetermeer 27 en 28 augustus 2016

//Benelux Cup Zoetermeer 27 en 28 augustus 2016

Benelux Cup Zoetermeer 27 en 28 augustus 2016

Benelux Cup Zoetermeer 27 en 28 augustus 2016

 

Op 27 en 28 augustus werd de Benelux Cup wedstrijd in Zoetermeer verreden. Door MTB Baarlo werd door diverse rijders deelgenomen aan deze wedstrijd. Hieronder volgen de verslagen van Mark Doesborg (rijder) en Ton Nijssen (verzorger). Zo kan men de verhalen van beide zijdes lezen!

 

Mark Doesborg:

Vandaag werd de Benelux-cup manche verreden in ons Nederlandse Zoetermeer. De gemiddelde Nederlander zou zeggen: Huh? Zijn daar hoogteverschillen? De mountainbiker, die wat bekender is op nationaal wedstrijdterrein zou zeggen: Huh? Dat is toch een van de leukere rondes in Nederland?

En precies dat laatste was het. Het parcours in Zoetermeer staat bekend om het vele klimmen en dalen en de relatief weinig rechte stukken. Dat betekent weinig drink- en herstelmomenten. Ook in deze hitte? Ja, ook in deze hitte.

Ik (Mark Doesborg) vertrok als eerste MTB Baarlo-rijder om 09:15 uur. Ik had het geluk dat het nog niet zo warm was. De wedstrijd gedoseerd gereden. Technisch geen fouten gemaakt en een constant tempo weten te rijden. In de laatste ronde nog wat prut over in de benen. Dit resulteerde in een voorsprong van 20 seconden op degene die in de laatste halve ronde nog terug wist te rijden naar mijn wiel. Erg tevreden over mijn prestatie in deze manche en dit geeft motivatie om nog hard aan de kar te trekken, de rest van het seizoen.

 

Na mij waren Peter Nielen en Harrie Peeters, die na de wedstrijd een nieuwe bijnaam heeft gekregen, namens MTB Baarlo, aan de beurt. Peter kon goed mee in de kop van de race en Harrie volgde. Na verloop van tijd werden de verschillen iets groter. Harrie verloor een bidon op de rockgarden en dat is met 28 graden in Zoetermeer doodzonde. Ook reed Harrie helaas lek. De achterband raakte net een steen in de rockgarden en scheurde. Er ontsnapte te veel lucht om nog naar de verzorgingspost te rijden. In de verzorgingspost een 10-speed wiel, in een 11-speed fiets gestoken en verder. Waarvoor Harrie zijn dank aan Stef Hendriks. Na een halve ronde zonder bidon te hebben gereden, werd bij de verzorging een nieuwe bidon aangereikt. Het noodlot sloeg weer toe en Harrie verloor weer een bidon. De keuze werd gemaakt om alleen in de verzorgingspost te drinken, dus Harrie had maar 2 drinkmomenten per ronde. Uiteindelijk wist Harrie een puike inhaalrace te starten en is zo tot op zekere hoogte van de (bijna) laatste positie ver naar voren gereden in het deelnemersveld.

Peter had een hele goede start en kwam na ronde 1 als 4e over de meet (!). Daarna lag het tempo iets te hoog en moest Peter wat terugschakelen. Toch wist hij het hoge tempo te handhaven en heeft hij geen fouten gemaakt. Uiteindelijk als 10e renner over de streep gekomen.

 

Een zeker geslaagd wedstrijdweekend voor de renners van MTB Baarlo. Ook onze bijzondere dank voor Ton Nijssen die de volledige verzorging op zich nam. Geen eenvoudige klus met zoveel renners. Bedankt!!

 

Ton Nijssen:

Hierbij een verslag gezien vanuit de verzorging:

 

Vrijdag 26-08: 18.30 uur bus ophalen en laden.

Zaterdag 27-08: 5.45 in de bus en op weg naar Zoetermeer. Tijdens de rit werden we nog ingehaald door Mark Doesborg en Peter Nielen.

8.00 uur in Zoetermeer: Snel tenten opzetten en zorgen dat er koffie was.

9.15 uur eerste wedstrijd: Amateurs. Mark Doesborg aan de start. Bij het starten moest Mark meteen een gaatje laten, echter dit wist hij erg snel weer dicht te rijden. Op naar de verzorgingspost. Na een paar rondes, begon Mark toch dorst te krijgen en nam hij eindelijk een bidon aan. Hij kwam steeds beter in zijn ritme en genoot met volle teugen van het voortreffelijke rondje. Zijn uiteindelijke resultaat was plaats 24, erg goed.

11.00 uur: start Masters 40+ : Harrie Peeters en Peter Nielen aan de start. Deze start ging erg goed en Peter zat er meteen goed bij. Vanuit de start terug gelopen naar de tent om de bidons te halen en richting de verzorging te gaan. Daar kwam het peloton al weer snel aan, maar waar was Harrie? Hij kwam al rennend van de berg af en had reeds een halve ronde mogen rennen i.v.m een lekke achterband. Gelukkig was Stef Hendriks ook al gearriveerd en had hij reservewielen meegenomen. Snel het achterwiel verwisseld en Harrie kon aan zijn geweldige inhaalrace beginnen. Peter had zich voor in de wedstrijd genesteld en reed rond een 8e plaats. Beide mannen reden een erg goede wedstrijd en waren ook voor de verzorging dankbare klanten omdat ze geregeld van bidon wisselden en dat was met het warme weer ook zeker geen overbodige luxe. Peter eindigde als 10e, terwijl Harrie na zijn geweldige inhaalrace nog op een 21e plaats kon eindigen. Top prestaties.

15.00 uur (met een half uur vertraging) startten de nieuwelingen Stef Hendriks en Glenn Caumans. Stef had een erg goede start, terwijl Glenn in de achterhoede mee moest. Het was erg benauwd en daardoor ook supervermoeiend. Stef had pudding in de benen, waardoor hij een complete overlevingsstrijd heeft moeten leveren. Glenn daarentegen reed in eerste instantie op een goede positie, tot er voor hem een renner viel, waardoor Glenn ook onderuit ging en zijn derailleur niet meer deed wat hij moest doen en de ketting er meerdere malen vanaf liep. Resultaat Stef 36e en Glenn 54e. Top gereden mannen. De verzorging had hierbij niets te doen, omdat zowel Stef als Glenn allebei hun eigen verzorging meegebracht hadden.

16.15 uur: Start masters 30+. Hier stond voor ons Frank Lamber aan de start. Frank startte vrij achteraan, hij wist dat het een lange wedstrijd zou zijn en dat hij ook op het einde nog zijn benen rond moest krijgen. Hij had de wedstrijd erg goed ingedeeld en schoof naar het einde toe nog enkele plaatsen naar voren. Bij de verzorging nam hij elke ronde water en/of voeding. Het water was bedoeld voor het koelen van zijn hoofd en zijn armen. De voeding had hij nodig voor de prestatie. De wedstrijd verliep super met als eindresultaat een verdiende 13e plaats.

17.45 uur: afbreken van de tenten en nog even wat nakletsen.

18.30 uur: beginnen aan de terugweg. File, file, een korte tussenstop om een hapje te eten.

21.15 uur terug in Baarlo en de bus leeg maken.

21.30 Bus weer terug gebracht.

 

Een erg leuke dag beleefd met enkele van onze enthousiaste leden.

Iedereen bedankt.

 

Groetjes,

 

Ton

 

2016-08-31T08:03:18+00:00

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.