Wedstrijdweekend voor MTB Baarlo in Berlicum

//Wedstrijdweekend voor MTB Baarlo in Berlicum

Wedstrijdweekend voor MTB Baarlo in Berlicum

 

Op zaterdag 18 maart reed de jeugd hun 2e wedstrijd binnen de landelijke jeugdcompetitie. Op zondag reden de nieuwelingen, junioren, masters en amateurs hun eerste wedstrijd voor de landelijke competitie.

Beide wedstrijden werden verreden in Berlicum.

 

Op zaterdag was het eerst aan de jeugd van de Baarlose vereniging om zich weer van hun beste kant te laten zien. De eerste renner in het zwart-oranje verscheen bij de jeugd van categorie 3. Dat was Zepp Aelen. Voor hem de eerste landelijke wedstrijd dit jaar. Na de start wist hij al vrij snel een paar renners in te halen. Gedurende de wedstrijd wist hij steeds rond een 30e plaats te blijven, waarbij het af een toe een plekje naar achteren en dan weer een plekje naar voren was. Uiteindelijk eindigde zijn wedstrijd in een mooie 33e plaats.

Na de middag pauze was het de beurt aan de jeugd van categorie 5. Hier waren het Guus Janssen, Finn Keunen en Freek Bouten die streden voor wat ze waard waren. Guus moest in het achterveld starten, waar hij na de start redelijk goed weg kwam. Helaas stootte hij tijdens de wedstrijd zijn voet tegen een boomstronk waardoor hij niet meer op volle kracht kon fietsen, voor hem uiteindelijk een 39e plaats. Finn Keunen mocht vanuit het midden van het veld vertrekken. Na een goede start lag hij al snel rond een 15e plek. Daar werd het stuivertje wisselen met enkele andere renners, wat uiteindelijk in een hele mooie 19e plaats resulteerde.

Freek Bouten  mocht starten vanuit de derde startrij. Hij had een mooie start en kon al vrij snel in het derde groepje mee rijden. Ook hier was het telkens van plek verwisselen. Tegen het einde van de wedstrijd greep Freek zijn kans en reed naar een hele mooie 8e plaats.

Bij de laatste categorie verscheen voor MTB Baarlo Tim Janssen aan de start. Vorige week had hij nog last van een blessure, deze week was hij erop gebrand een mooi resultaat neer te zetten en in ieder geval weer een paar plaatsen naar voren te schuiven. Na de start, vanuit de laatste rij, verscheen hij als laatste in de eerste bocht. Al snel wist hij de renners voor zich één voor één in te halen.  Dit ging hem erg goed af, wat resulteerde in een 28e plaats.

 

Op zondag was het de beurt aan de grote mannen. Daarbij werden in de verschillende categorieën de volgende resultaten behaald:

Masters 50+:

John Montulet         7

Jack Piels                 11

 

masters 40+:

Harry Peeters                       23

Peter Nielen                          38

Luuk Peeters                        DNF

 

Amateurs:                                                     Nieuwelingen:

Daan Bongers            17                               Stef Hendriks                        16

Frank Lamber           39                               Glenn Caumans                   46

 

Junioren:

Noud Peeters            25

Kevin Laning             32

 

Er werden weer mooie resultaten behaald door de renners van MTB Baarlo. Volgende weekend is er weer een weekend waarin zowel de jeugd als de volwassenen rijden. Dan wordt  er gereden in Burgh Haamstede in Zeeland.

2017-03-24T19:15:16+00:00

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.