Op Hemelvaartsdag 25-05-’17 hebben een aantal rijders van MTB Baarlo deelgenomen aan de Cimes de Waimes in Belgie. Hieronder het verslag van Mark Doesborg.

 

Mark Doesborg:

Afgelopen donderdag op hemelvaartsdag zijn Rick Gommans en ik naar Waimes afgereisd om daar deel te nemen aan de Cimes de Waimes en wel de 65 km marathon. Verder stonden Peter Nielen en Frank Lamber ook aan de start; zij reden de 85 km en daarmee de lange afstand.

Ik stond voor mijn doen redelijk ver naar voren in het startvak. Met de start goed bij kunnen benen en goed tempo kunnen maken.

Na ongeveer een minuut of 15 begon ik mijn ritme te vinden. Dit ritme kon ik lekker vasthouden en kon zo een mooie wedstrijd rijden. Telkens met ongeveer dezelfde renners gereden.

Bergop voelde ik me sterk en bergaf wilde ik toch in een stuk beneden komen, aangezien ik wel 65 km af moest leggen.

Rond km 50 begon ik wat krampverschijnselen te voelen in de benen. Dit kwam deels door de hitte en doordat we maar met 2 bidons konden koersen. De krampverschijnselen waren echter minimaal en ik voelde dat ik daarmee wel door kon rijden.

Na 3 uur en 5 minuten kon ik de rit afronden en ben ik algemeen op plek 49 geëindigd van de 500 en op plek 4 (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) in mijn categorie. Hoewel ik op licentie “Amateurs” rij, stond ik in de “U23” categorie ingedeeld. Om daar zomaar 4e te worden is iets wat ik nooit verwacht had. Wow!! Verder geen woorden voor.
Conclusie: super tevreden met mijn wedstrijd en ik leef nu al toe naar mijn volgende wedstrijd!!