Op 5 juni 2017 heeft Mark Doesborg de Ardennes Trophy gereden. Hieronder volgt zijn verslag.

 

Afgelopen weekend de Ardennes Trophy gereden.

Paul Evers en ik hebben er samen een weekend van gemaakt. Dit zou de perfecte voorbereiding zijn voor deze wedstrijd.

Op zondagochtend al een aantal delen van het parcours verkend. Blijkbaar, toen we later de hoogteprofielen van mijn Garmin en het parcours naast elkaar legden, hadden we het zwaarste gedeelte van de wedstrijd verkend met 4 zware lange klimmen.

Daarna hebben we voor onszelf de indeling gemaakt over hoe we de wedstrijd zouden gaan indelen.

Maandagochtend was het zover. D-Day. De Slag om de Ardennes Trophy.

Met goede moed naar La Reid gereden waar we gingen starten en finishen. We wilden redelijk goed vooraan staan dus zijn al vroeg naar de start gegaan.

Een kwartier later klonk het startschot. Ik kon goed mee met het peloton en kon me goed handhaven. Het was een lange startklim die vervolgens de singletrack opging. Goed en tamelijk lang met het veld mee kunnen schuiven en daarna mijn eigen tempo gezocht.

Op de verzorging bij km 37 stonden Ton en Jeroen Nijssen. Ze hadden voor ons weer twee verse bidons. Mooi. En nu doorstomen.

Aangezien we de dag ervoor verkend hadden, wisten we dat na nog twee afdalingen het zwaarste stuk zou komen. Dus gewoon eigen tempo rijden de aankomende 10 km. Na een kilometer of 10 kwam er een einde aan en waren het nog 20 km dus kon ik nog wat meer gas gaan geven.

In de laatste afdaling, zo’n 4 km voor de finish, knalde de kramp zonder genade in mijn rechter bovenbeen. Balen!! Snel naar beneden en even uitklikken. De enkel vastgrijpen en even proberen op te rekken. Dat ging. Toen weer ingeklikt en doorgestoomd.

De laatste bocht kwamen de emoties van de Hel van Groesbeek weer naar boven en namen het over. Geweldig! Alweer gefinisht!! Fantastisch!!

In een tijd van 3 uur en 40 minuten uitgereden. Dit was goed voor de 97e plaats algemeen, van de 500, 23e elite van de 63 en 11e U23 rijder!!

Op naar de volgende!!!