Open NK Marathon te Amerongen 01-07-’17

//Open NK Marathon te Amerongen 01-07-’17

Open NK Marathon te Amerongen 01-07-’17

Op 1 juli 2017 was het open NK MTB Marathon te Amerongen; de wedstrijd die onze hoofdsponsor Daniels Traprenovatie ook sponsort.

Van MTB Baarlo stonden Jeroen Daniels en Mark Doesborg aan de start.

Jeroen heeft de halve marathon (60 km) gereden en Mark de volle marathon (90).

Hieronder de verslagen zoals zij de wedstrijd beleefd hebben:

Jeroen Daniels 60 km: 

Na maanden van blessure leed en geen wedstrijden rijden, vandaag sinds oktober 2016 de eerste wedstrijd van het seizoen gereden.
Beetje een test hoe het gaat en hoe ik ervoor sta. Vanmorgen om exact 10.30 klonk het startschot in Amerongen op het open NK (halve) marathon voor maar liefst 273 rijders.
De volledige top stond daar weer aan de start en het was kijken hoe het ging. Het waren 2 hele mooie ronden van 30 km; een mix van single tracks en pittige klimmetjes. Aangezien ik het van de power moet hebben zijn die klimmen top, maar de rest is niet zo mijn ding.  De eerste ronde een beetje ingehouden om de 2e ronde op het laatst, waar de klimmen zaten, gas te geven. Uiteindelijk 54e overall en 36e in mijn klasse. Na een lange vervelende blessure kan ik tevreden terugkijken op vandaag. Nu opbouwen om r in het 2e gedeelte van het seizoen iets heel moois van te maken. En hopelijk blessure vrij te blijven.
Ton en Jovi bedankt voor wederom de top verzorging.

Mark Doesborg 90 km:

De wedstrijd goed kunnen beginnen en mooi vooraan kunnen starten. De eerste 300 meter waren neutraal. Vanaf hier begon de timing. De wedstrijd goed in kunnen delen en op een strak tempo mezelf door de rondes kunnen worstelen. Het was een mooi parcours met enkele lange ‘powerklimmen’ en leuke stukjes singletrail over de vaste route die daar ligt. Ik moest het vandaag hebben van de powerklimmen waar ik de benen daadwerkelijk kon testen en tijd goed kon maken.

In de laatste 5 km van de wedstrijd in een leuk groepje terecht gekomen waar ik kon sprinten om de klassering. Aan de voet van de laatste klim namen de emoties het weer over.

Uiteindelijk nog 66e algemeen geworden en 31 in mijn klasse!

Al met al ben ik dik tevreden en kan ik met een voldaan gevoel mezelf klaar gaan stomen voor het daadwerkelijke Nederlands Kampioenschap Marathon wat toch het absolute hoogtepunt gaat worden van seizoen 2017.

Jeroen en Mark willen Jovi Huidekoper en Ton Nijssen hartelijk bedanken voor hun inzet tijdens de wedstrijd. De verzorging was perfect! Bedankt mannen! Op naar de volgende!

2017-07-02T14:41:40+00:00

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.