Modderige ronde in Landgraaf

Op zondag 8 oktober stond de 2e wedstrijd om de Toma Cycles Cup op de agenda. Deze werd verreden in Landgraaf.

Door de vele regenval lag het parcours er hier modderig en glad bij. In de ochtend gingen de nieuwelingen/ junioren en de dames als eerste van start. Hier waren het Glenn Caumanns, Tim Janssen en Noud Peeters die het spits afbeten voor de MTB Baarlo.

Alle drie de heren konden vanaf de start goed voorin meedoen. Noud wist al snel de kop te pakken, die hij de gehele wedstrijd vast wist te houden. In de laatste ronde kon hij goed wegrijden van de nummer 2, waardoor het hoogste podium voor hem was. Glenn en Tim konden helaas de aansluiting niet behouden bij de kopgroep. zij wisten de gehele wedstrijd op positie 3 en 4 te rijden en daar ook de finishen.

In het tweede blok was het de beurt aan de jeugd van categorie 3. Hier verschenen Guus Janssen, Freek Bouten en Finn Keunen namens MTB Baarlo aan de start. Freek en Finn kenden een goede start. Helaas kwamen zij tijdens de wedstrijd samen ten val, waardoor ze de aansluiting voorin misten. Uiteindelijk eindigde Finn op een 7e plaats en Freek op een 8e plaats. Guus Janssen die nog niet geheel fit bleek te zijn, reed de wedstrijd netjes uit. Hij eindigde op een 14e plaats.

Bij de jeugd van categorie 2 stond Zepp Aelen in het zwart-oranje aan de start, waar er helaas een herstart moest plaatsvinden wegens een valpartij. Daarbij kwam ook nog eens een extra regenbui, die het parcours nog modderiger en zwaarder maakte. Zepp reed ondanks de barre omstandigheden een mooie race en eindigde op de 20e plaats.

In de middag waren als laatste de heren en masters MTB aan de beurt. Bij de heren verscheen Stef Hendriks aan de start en bij de masters was het Luuk Peeters die zich op het gladde parcours waagde.

Stef kende een erg goede start. Als snel wist hij op een 5e plaats te gaan rijden, die hij ook al weer vlug inwisselde voor de 4e plaats. Deze wist hij gedurende de wedstrijd goed vast te houden. Met een goede voorsprong op de nummer 5 was het de 4e plaats waarop hij finishte.

Ook voor Luuk was het behoorlijk afzien op dit parcours, waar het in de bochten en de afdalingen goed oppassen was om niet te vallen. Hij eindigde op een mooie 8e plaats.

Met een tweetal podiumplaatsen en een heel aantal goede klasseringen, kunnen de renners van MTB Baarlo terugkijken op een goede wedstrijddag.