Toma Cycles Cup Beegden 26-11-’17

//Toma Cycles Cup Beegden 26-11-’17

Toma Cycles Cup Beegden 26-11-’17

MTB Baarlo: Toma Cycles Cup Beegden

Met de wedstrijd om de Toma Cycles Cup in Beegden, zijn we op de helft van de wintercompetitie beland. En winterse omstandigheden hebben we. In Beegden stond een koude wind, gelukkig was het wel droog. Dat de weersomstandigheden steeds minder goed worden is ook te zien aan het aantal renners dat aan de start verschijnt.

 

In het eerste blok startten bij de nieuwelingen/junioren Glenn Caumanns, Niels Disveld, Tim Janssen en Noud Peeters. Tim Janssen wist na het fluitsignaal direct de kopstart te pakken, dit hield hij echter maar kort vol. Glenn Caumanns en Noud Peeters pakten vanaf de start plaats 2 en 3. Helaas werd de afstand naar de nummer 1 steeds groter, deze liep zelfs uit naar ruim 1 minuut. Beide heren wisten samen de race uit te rijden, daarbij finishte Noud als 2e en Glenn als 3e.

Tim kon gedurende de wedstrijd een 5e plaats vasthouden, Niels eindigde als 9e.

 

Bij de jeugd van categorie 3 was het Freek Bouten die nogal wat te kampen had met pech. Eerst een kleine valpartij direct bij de start. Daardoor verloor hij de aansluiting voorin. Hij wist zich echter terug te vechten in de wedstrijd. Eenmaal weer in de 2e kopgroep, ging de ketting er vanaf. Vervolgens wist Freek zich weer terug te vechten naar het groepje dat streed om de 4e, 5e en 6e plaats. Na een kort eindsprintje wist Freek hier de 4e plaats te pakken.

Ook Finn Keunen kon na de start goed mee voorin. Hij wist de gehele wedstrijd rond een 7e plek te rijden waar hij ok finishte.

Arjan en Yannick Op ’t Rood, de broertjes die dit jaar hun debuut maken, reden een goede wedstrijd. Zij eindigden op een 16e en 18e plaats.

Guus Janssen, die pech had door een val, eindigde op een 20e plaats.

 

Bij de jeugd van categorie 1 was het alleen Emiel Thijssen die in het zwart-oranje aan de start verscheen. Hij reed een keurige wedstrijd met een 10e plaats als resultaat.

Zepp Aelen, jeugd categorie 2, reed een erg sterke wedstrijd. Na de start reed hij rond de 25e plek. Hi had snel genoeg door dat er voor hem meer in zat en begon renners in te halen. Dit eindigde voor hem in en uiteindelijk 23e plaats.

 

In het laatste blok was het de beurt aan de heren en masters MTB. Gelukkig deze week zonder regen, waardoor er ook een aantal renners meer aan de start verschenen. Bij de heren was het Stef Hendriks die een 5e plek wist te bemachtigen, gevolgd door Yannick Smedts op een 6e plaats.

Bij de masters behaalde Jack Piels een 10e plaats.

 

Op zondag 3 december reizen de renners weer af naar het zuiden, dan wordt de 10e wedstrijd om de Toma Cycles Cup verreden in Heerlen.

Op zaterdag 9 december organiseert MTB Baarlo in samenwerking met TC Everlo, TWC Olympia en de Bergklimmers de jaarlijkse clubkampioenschappen aan de Walsberg in Beesel. Op zondag 10 december zal op dezelfde locatie de 11e wedstrijd van de wintercompetitie door de Baarlose vereniging georganiseerd worden

2017-12-03T20:05:55+00:00

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.