Bij MTB Baarlo staat ook gezelligheid en samen fietsen hoog in het vaandel. Toen er enkele renners met het initiatief kwamen om een oliebollentoer te gaan maken als afsluiting van weer een goed MTB-jaar, was het enthousiasme gelijk groot.

 

Een afspraak was snel gemaakt. Het devies: gezellig een ritje door het bos, niet te moeilijk doen en na afloop een oliebol met wat drinken. Anita Nijssen had zich de moeite genomen om een flinke berg oliebollen te bakken en (samen met Wil) te zorgen voor voldoende (warme) drank. Rick van Dijk stelde de loods ter beschikking, zodat we ook lekker warm konden zitten. Dat beloofde dus allemaal alleen maar goeds.

 

S’morgens om 9.00 verzamelen bij de kerk in Baarlo was de afspraak. Helaas had de (mede)organisator een volgens hem zeer zeldzaam verslaapmoment, zodat hij wakker gebeld moest worden. Ook Harrie was wat aan de late kant, maar hij had een betere reden: zeer harde tegenwind en een ziekte die nog niet helemaal weg was. Na wat overtuigende woorden waarin Harrie werd verzekerd dat het rustig zou gaan, ging toch iedereen op pad. Ook Peter was weer eens sinds lange tijd van de partij: (sterke) verhalen verzekerd!

 

Aangezien het de dagen (en vooral nacht) voor onze tocht flink had geregend was het een flinke baggerbende in de Heldense bossen. Er werd dus zeker niet hard gereden en vooral plassen en modder ontweken. Je ziet hier wel aan dat iedereen zuinig is op zijn materiaal en het liefst niet vies wordt…. Gelukkig werden er nog de nodige droge en technische paadjes gevonden. Na zo’n anderhalf uur werd het tijd om terug te keren en te gaan genieten van al het lekkers dat klaarstond.

 

Het buffet met oliebollen en (warme) drank was heerlijk! Er werd flink gekletst; natuurlijk over het mtb-en en alles wat met fietsen te maken heeft.

 

Ook dit is MTB Baarlo. Een club waar een passie voor het mountainbiken wordt gedeeld voor en door de leden. Of het nu gaat over vragen met betrekking tot wedstrijden of vragen van technische aard, je wordt altijd bijgestaan.

 

MTB Baarlo wenst iedereen een gezond en veilig 2018 toe.

 

MTB Baarlo, je zou er maar bij horen!