MTB Baarlo: weer podiumplaatsen in Venlo

Op deze eerste zondag van het jaar stond de wedstrijd in Venlo op het programma voor de renners van MTB Baarlo. Met nog 3 wedstrijden te gaan, wordt het langzaam spannend in de klassementen.

 

In het eerste blok was het de beurt aan de nieuwelingen junioren. Noud Peeters, die vandaag de strijd aan zou gaan voor de eerste plaats in het klassement, was niet geheel fit. Hierdoor kon hij de nummer 1 in de wedstrijd niet bijhouden en moest gedurende de wedstrijd zelfs zijn 2e plekje afstaan. Voor hem toch nog podium, met een 3e plek.

Glenn Caumanns, die vandaag zijn wedstrijd zou missen, verscheen toch aan de start. Regelrecht vanuit de bus vanuit de wintersport, naar het parcours. Ook hij kon niet voluit presteren, met het skiën nog in de benen. De start van de wedstrijd verliep voor hem niet geheel vlekkeloos. Gedurende de wedstrijd kreeg hij zijn ritme echter goed te pakken en wist zich naar voren te vechten en een 5e plaats te bemachtigen.

Tim Janssen kon niet mee met de kopgroep, hij kon zich goed staande houden op een 6e plaats. Ook Niels Disveld reed een mooie wedstrijd op dit snelle parcours, voor hem een 9e plaats.

 

Vervolgens was het de beurt aan de jeugd van categorie 3. Hier waren het alleen Guus Janssen en Luc Disveld die de strijd aangingen. Luc kreeg al snel zijn ritme te pakken. Hij reed een mooie, constante race, die eindigde op een 11e plaats. Guus, die al een tijd niet had gereden, kon wat moeilijker in het ritme komen. Voor hem een 13e plaats.

 

In de middag was het de beurt aan de jongste telgen van MTB Baarlo. Bij de jeugd van categorie 1 verschenen Koen Zeelen, Emiel Thijssen en Luc peeters vol enthousiasme aan de start. Gelukkig was de ronde minder lang dan de vorige keer, waardoor deze renners wat vaker de aanmoedigingen van de ouders in ontvangst konden nemen. Emiel en Luc konden gedurende de wedstrijd goed bij elkaar blijven en samenwerken. Ze reden een hele mooie, constante wedstrijd die voor Emiel eindigde op een 16e plaats, gevolgd door Luc op een 17e plaats. Ook Koen had er vandaag veel zin in. Vooraf aan de wedstrijd had hij nog wat tips gekregen van een wat meer ervaren clubgenoot, en dat was te zien. Na een goede start begon Koen aan zijn inhaalrace. Vooral op de rechte stukken kon hij goed vaart maken en haalde hij de ene na de nadere renner in. Dit resulteerde voor hem in een 11e plaats.

Direct na de jongste jeugd, was het de beurt aan categorie 2. Zepp Aelen en Jens Engelen schoten na het startsignaal het veld in. Ook zij konden lange tijd samen rijden, waarbij Zepp vandaag net een tandje sterker was. Hij eindigde op een 28e plaats, gevolgd door Jens op de 29e plaats.

 

Aan het einde van de dag was het de beurt aan de volwassen mountainbikers. Bij de heren MTB kon Yannick Smedts goed uit de voeten op dit snellen parcours. Voor hem een 2e plaats.

Bij de masters gingen Luuk Peeters en Harrie Peeters de strijd aan op dit voor hen erg bekende parcours. Harrie Peeters, die na de vorige wedstrijd in Venlo vond dat er meer in zat, was gretig het podium te behalen. En dat lukte. Voor hem een 3e plaats. Voor Luuk Peeters werd het een 12e plaats.

 

Verslag: Kirsten Janssen, MTB Baarlo

Foto: Theo Gelissen, sportfotograaf