Cimes de Waimes, voorbereiding Alpentour Trophy!

Vandaag vertegenwoordigden Geerte Hoeke, Jeroen Daniels en Mark Doesborg Cycling Team Limburg in de Cimes de Waimes. Een mooie, technische marathon van 70 km met ongeveer 1500 hoogtemeters. Deze wedstrijd stond helemaal in het teken van de voorbereiding op de Alpentour Trophy van 7-10 juni, waar Jeroen en Geerte zich als mix-duo zullen laten gelden en Mark individueel. Jeroen en Geerte reden deze marathon dan ook helemaal samen en waren 10 minuten eerder gestart dan Mark. Helaas waren er pijlen weggehaald wat Jeroen en Geerte het nodige zoekwerk opleverde en waardoor de drie musketiers weer bij elkaar kwamen. De renners hadden toen al zo’n 54 wedstrijdkilometers in de benen op een, door de regen, soms verraderlijk parcours.

De laatste 10 kilometer trapten Jeroen en Geerte nog stevig door en Mark verloor een aantal seconden. Met nog 1.5 kilometer te gaan reed Geerte helaas lek, maar gelukkig kon ze het redden tot de finish, samen met Jeroen die bij haar bleef. Mark trok nog een keer flink door en eindigde een minuutje voor Jeroen en Geerte. Ondanks het lek, was Geerte de eerste dame van de 70 km die binnen was en won binnen haar categorie! Van harte gefeliciteerd!

Dit bewijst maar weer: teamwork makes dreamwork!

Mark eindigde als 5e in zijn categorie!

Ondanks het verkeerd rijden en de soms tricky afdalingen zijn onze renners tevreden over hun optreden in Waimes!