Op zaterdag 21 juli werd in Apeldoorn het NK mountainbiken verreden. Namens Cycling team Limburg verschenen er een 7- tal renners bij de verschillende categorieën aan de start. Zo ook de uit Baarlo afkomstige Daan Bongers, die de titel wist te pakken bij de masters 30+ .

De voorbereidingen waren goed bij Daan. In de weken voorafgaand aan het NK werd er al met teamgenoten in Apeldoorn getraind, om het parcours goed te leren kennen. Toen werd al ontdekt dat het pittig en zeer technisch was. Op de woensdag voor het NK reed Daan nog een wielerwedstrijd in West-Kapelle, waar hij 4e werd. De benen waren goed en de motivatie steeg.

Op zaterdag 21 juli was Daan ruimschoots op tijd aanwezig op het wedstrijdterrein. Hij wilde het parcours nogmaals goed verkennen, aar voelde hierbij dat zijn benen niet 100% waren, vermoeid aanvoelden. Gelukkig zat het met de motivatie wel goed, en aan de voorbereiding zou het niet liggen. Er stonden 2 man in de verzorging voor hem paraat, voor de start had hij voldoende gekoeld en gedronken. Daan was er meer dan klaar voor.

Op het heetst van de dag, om 13.00 uur, klonk het startschot. Daan kende echter een slechte start doordat de ketting eraf schoot. Als laatste ging hij het veld in. Hij wist echter snel weer naar voren te rijden en kwam in een kopgroep van 6 man terecht. Daar aangekomen vond Guus Smits dat het zijn tijd was en demarreerde. Daan kon mee in zijn Wiel, Gijs Derksen kon een eindje mee, maar bleef op een 20 a 30 meter achterstand. Al snel wisten Guus en Daan een grote voorsprong te pakken.

In de meer technische zones was Guus sterker en pakte telkens een seconde of 8 op Daan. Deze wist Bongers elke keer weer in de heuvelzone terug te pakken. Na een paar ronden reed Guus niet meer weg van Daan, waardoor Daan wist dat dit zijn moment was. Na de verzorgingszone reed hij weg bij Guus en pakte ruim 1 minuut voorsprong. Deze wist hij tot het eind vast te houden.

Daan Bongers wist bij de masters 30+ de titel van Nederlands kampioen te pakken. Onder luid applaus van zijn supporters werd hij binnengehaald.