Vanuit Nederland zullen 6 renners, 3 renners van Cycling Team Limburg, 1 van Destil Parkhotel Valkenburg Orange Babies, 1 van Backdraft MTB Team en 1 van Laeremans Ednine Cyclingteam, wederom afdalen naar het altijd moeilijke Oostenrijk.

Hier zullen zij gedurende 4 dagen de Alpen Tour Trophy verrijden. Door velen bestempeld als een van de zwaarste en moeilijkste meerdaagse marathonwedstrijden van het zuidelijk halfrond.

Roel van der Steegen
Roel van der SteegenElite Man
Maik van der Heijden
Maik van der HeijdenElite Man
Geerte Hoeke
Geerte HoekeMix Duo
Jeroen Daniels
Jeroen DanielsMix Duo
Rob van der Werf
Rob van der WerfElite Man
Ronan van Zandbeek
Ronan van ZandbeekElite Masters
Jovi Huidekoper
Jovi HuidekoperVerzorging
Stakke Van Dyck
Stakke Van DyckVerzorging

Volg hieronder onze live blog, welke we dagelijks up to date houden…. Toch nog eerder de info zien, kijk dan op onze facebook pagina.

0km
Kilometers gefietst….
0
Hoogtemeters gehad….
09-06-2019

Vandaag stond een klimtijdrit van 9,5 km en 1150 hm op het programma. Het parcours ging grotendeels over het downhill parcours omhoog, wat betekende dat het steil en technisch omhoog ging!

 

Jeroen en Geerte mochten als eerste van start. Zij reden onbezorgd naar hun 4e etappe overwinning en werden zo de winnaars van de Alpentour Trophy in de mixed duo categorie!

 

Daarna was het de beurt aan Ronan. Het steile klimmen was niet helemaal aan hem besteed maar toch reed hij in een goed tempo omhoog en kwam als 6e over de streep. Hij werd ook 6e in het algemeen klassement.

 

Rob, Maik en Roel mochten als laatste van start in de Elite categorie. Maik was weer in zijn element op de klim en kwam als eerste Nederlander over de streep op de 17e plaats. Ook Roel trok zijn stijgende lijn door en kwam als 23e over de finish. Rob kwam moeilijk in zijn ritme, maar kwam toch nog als 26e binnen. In het algemeen klassement is Rob de beste Nederlander op plek 18. Maik is gestegen naar plek 24 en Roel werd 34e. Ze pakten allemaal UCI punten mee naar huis!

 

Deze prestaties hadden we echter niet kunnen behalen zonder de uitstekende verzorging en ondersteuning van Stakke en Jovi! Het was een fantastische week op gebied van sportieve prestaties én gezelligheid!

 

08-06-2019

Vandaag stond etappe 3 in het teken van lang klimwerk met een pittig bonus klimmetje voor de finale afdaling. In totaal stond de teller op 54km en 2200hm. Het weer was bewolkt en dit zorgde voor iets aangenamere temperaturen om in te fietsen.

Bij de klasse mix duo bleven Geerte en Jeroen het goed doen en werden wederom 1e.

Bij de Elite masters ging Ronan als een speer. De lange klimmen lagen hem duidelijk goed en dit resulteerde in een mooie 2e plaats! Nog iemand van ons op het podium dus.

Bij onze Elite mannen was Maik vandaag in top vorm en heeft lang samen met Rob gereden. Maik eindigde als beste Nederlander op plek 19. Vlak daarachter kwam Rob als 22e over de streep. Ook Roel reed een goede wedstrijd totdat hij in een afdaling ten val kwam en zo kostbare minuten verloor. Gelukkig was de val zonder ernst en kwam hij als 30e over de finish.

Iedereen is weer goed gemasseerd door Stakke en Jovi heeft iedereen weer super verzorgt.

Morgen is alweer de laatste dag met een klimtijdrit van 14km en 1100hm.

07-06-2019

Vandaag stond etappe 2 op het programma. Met 54km en 2500hm werd het wederom een dag met veel klimmen. Het zonnetje deed vandaag weer flink zijn best waardoor het weer een warme dag was. Ontzettend fijn en belangrijk dat onze verzorgers Jovi en Stakke weer op de posten stonden om ons te voorzien van voeding en drinken.

Geerte en Jeroen mochten vooraan starten en reden in een strak tempo naar de finish om wederom als 1e over de finish te komen. Morgen zullen ze daarom weer in de leiderstrui starten.

Ronan reed goed bij de Elite masters en kon een plaatsje opschuiven in het dagklassement ten opzichte van gisteren en werd 6e.
Bij de Elite was Rob wederom de sterkste Nederlander en werd 20e. Maik had ook zijn klimmersbenen gevonden en werd knap 24e. Ook Roel had een beter tempo te pakken als gisteren en kwam als een 35e over de finish.

Nu lekker rusten en voor de 3e etappe van 52km en 2200hm.

 

06-06-2019

Vandaag stond de 1e etappe van de Alpen Tour op het programma. Het parcours van 62 km en 2500 hoogtemeters bevatte voornamelijk kortere klimmen en een aantal technische passages. Het uitdagende parcours, samen met het warme weer, maakte het voor alle renners en rensters erg zwaar.

Geerte en Jeroen gingen hard van start om op de eerste klim al zoveel mogelijk voorsprong te pakken. Ze hielden het tempo goed vol en dat werd beloond met de eerste plek én de leiderstrui in de mixed duo categorie!

Bij de Elite masters deed Ronan van Zandbeek ook goede zaken voor het klassement. Hij kon zijn eigen tempo aanhouden op de klimmen en wist zich goed te handhaven op de afdalingen en eindigde zo 7e.

Bij de Elite kende Rob van der Werf een moeizame start. Gelukkig hervond hij zijn ritme halfweg koers en kon zo opschuiven in het deelnemersveld. Hij finishte als 17e en is daarmee de beste Nederlander. Roel en Maik die vorig jaar nog als duo aan de start stonden rijden beiden dit jaar in de Elite categorie. Beiden gingen hard van start maar moesten naar het einde toch wat toegeven op hun concurrenten. Desalniettemin finishte Maik als 31e en Roel als 38e in het sterke Elite veld. Uiteraard mogen we onze verzorgers Stakke en Jovi niet vergeten die ons vandaag perfect geholpen hebben! Nu voor alle renners rust en morgen weer vroeg uit de veren voor de 2e etappe.  Morgen meer.

05-06-2019

Gisteren hebben ze de hele dag in een auto gehangen, vandaag was het dan ook de dag om even lekker los te fietsen.
En ja met z’n uitzicht is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Nu nog even lekker genieten van wat wel verdiende rust..
Morgen mogen we namelijk hierover heen..

 

 

02-06-2019

De in Heibloem woonachtige Jeroen Daniëls neemt van 6 tot en met 9 juni 2019 voor de derde keer deel aan een van de grootste en zwaarste meerdaagse MTB wedstrijden in Europa: de Alpentour Trophy. Tijdens deze wedstrijd vormt hij een duo met Geerte Hoeke uit Nuland.

 

Het volledige artikel lezen van Delta Limburg? klik hier