ctl-logo-oneline

Informatie voor nieuwe leden

Welkom bij Cycling Team Limburg


Deze informatie voor nieuwe leden is bedoeld als wegwijzer binnen onze wielervereniging, voor leden en voor ouders van onze jeugdleden, zodat je je snel thuis gaat voelen binnen Cycling Team Limburg.
Voor onze leden willen wij een vereniging zijn voor het leven. Daarnaast hebben wij de ambitie om een regionale topclub te worden in de komende jaren. Dit willen wij doen door onze leden goed te ondersteunen en op te leiden op diverse vlakken.
Hieronder zie je diverse uitklapmenu's waarin we je wegwijs willen maken binnen onze vereniging.

Contributie

De contributie wordt jaarlijks vastgesteld in de algemene ledenvergadering. Op basis van inkomsten en uitgaven wordt jaarlijks bekeken of de contributie voldoende is om de kosten te kunnen dragen die de vereniging jaarlijks heeft. Afhankelijk van welk soort lid je wilt zijn, betaal je bijbehorende contributie. Deze wordt automatisch aan het begin van elk jaar geïnd door automatische incasso.

De hoogte van de contributie, maar ook de zaken waar je gebruik van kunt maken binnen je lidmaatschap is terug te vinden op de website van Cycling Team Limburg. Lees alle informatie over de contributie en klik op de button Contributie

 
Cycling Team Limburg app (Cappie)
cappielogo Binnen Cycling Team Limburg gaan we met onze tijd mee. Onze leden kunnen gebruik maken van de app Cappie, die te downloaden is via Google Play of via de Apple store.
Je logt in met de gebruikersnaam en wachtwoord zoals je die per email ontvangen hebt en selecteert Cycling Team Limburg uit de lijst met verenigingen. De app is gekoppeld aan onze ledenadministratie, boekhouding, facturering en website.
Je kunt hier chatten met andere leden, je kunt vragen stellen aan andere leden, je dient je via de app aan te melden voor trainingen en verenigingsactiviteiten, je vindt er de wielerkalender met alle wedstrijden, je leest er het laatste nieuws en je ontvangt berichten vanuit de vereniging b.v. over belangrijke gebeurtenissen of afgelastingen van trainingen.
 
Trainingen

Cycling Team Limburg biedt haar leden (exclusief toerleden) het hele jaar rond trainingen aan.

De trainingen binnen Cycling Team Limburg zijn onderverdeeld in zomertrainingen (weg & MTB) en wintertrainingen (MTB & veldrijden/cyclocross).

Er wordt getraind op de veilige wieleromgeving Herungerberg in Venlo, het Thyas sportcomplex in Panningen en in de zomermaanden in de bossen in de regio (MTB/CX).

Ook wordt er door de nieuwelingen, junioren en volwassenen regelmatig op de weg getraind tijdens de zomermaanden.

Onze recreatieve leden rijden met enige regelmaat, vaak op de zondagen, een toertocht/training in de regio.

De trainingen staan onder leiding van gediplomeerde trainers. Trainingen zijn niet toegankelijk voor toerleden, wel voor recreatieve leden en wedstrijdrenners in onder- en bovenbouw.

Voor alle informatie over waar en wanneer er getraind wordt klik op de button Trainingen

Aanmelden voor trainingen doe je via de app via Activiteiten of via de website via Wedstrijden > Wedstrijdkalender (op de website dien je in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.

 
Clubkleding

Met ingang van 2022 is Kalas de kledingleverancier van Cycling Team Limburg.

Hoe gaat bestellen van kleding bij Kalas in zijn werk:

 • Log in op het beveiligde gedeelte van de website van Cycling Team Limburg.
 • Je gaat naar Bestellen clubkleding
 • Van daaruit link je door naar de Cycling Team Limburg Kalas pagina.
 • Je logt daar in met het verstrekte wachtwoord.
 • Na inlog kom je op de pagina van Cycling Team Limburg terecht, waar je alle wielerkleding vindt, die Cycling Team Limburg haar leden aanbiedt. Wij bieden de kleding aan onze leden aan tegen inkoopsprijzen (incl. BTW).
 • Je kunt doorlopend kleding bestellen. Soms gaat de website tijdelijk dicht om de gedane bestellingen te verwerken voor productie.
 • De website is dan ook doorlopende benaderbaar om bestellingen te doen.
 • Je betaalt de kleding ook direct via iDeal of Creditcard aan Kalas. Na de sluitingsdatum worden de bestellingen geproduceerd door Kalas.
 • Levertijd is normaliter 8 weken.
 • Kalas maakt van elke bestelling een totaalpakket.
 • Deze pakketten worden uitgeleverd aan Cycling Team Limburg echter je kunt er ook voor kiezen om het pakket naar je huisadres te laten sturen. Daarvoor berekent Kalas verzendkosten.
 • Wij informeren iedereen waar en wanneer de kleding opgehaald kan worden.
 
Bestuur

Het bestuur wordt gevormd door een zevental enthousiaste vrijwilligers.

Tim Demedts Voorzitter stdemed.mit.[antispam].@cycling-team-limburg.nl
Bas Verbruggen Bestuurslid neggurbrev.sab.[antispam].@cycling-team-limburg.nl
Aad Driessen Penningmeester nesseird.daa.[antispam].@cycling-team-limburg.nl
Lod Vaessen  Bestuurslid nesseav.dol.[antispam].@cycling-team-limburg.nl
Ronald Carpay Wedstrijdsecretaris yaprac.dlanor.[antispam].@cycling-team-limburg.nl
Wil Nijssen Bestuurslid MTB nessjin.liw.[antispam].@cycling-team-limburg.nl
Chris Coolen Bestuurslid communicatie & media nelooc.sirhc.[antispam].@cycling-team-limburg.nl

Heb je een algemene vraag aan het bestuur of ben je op zoek naar informatie die je niet op de website vindt, stuur dan een mail naar ofni.[antispam].@cycling-team-limburg.nl. Dan wordt gezorgd dat de vraag door de juiste persoon wordt beantwoord.

 
Vertrouwenscontactpersoon

Wij streven ernaar om een veilige, sociale en plezierige wielervereniging te zijn.

Wij beschikken over 2 vertrouwenscontactpersonen, die daar graag een bijdrage aan willen leveren. Mariëlle Jansen-Swinkels en Lennart Hoep.

Mocht het gedrag van iemand binnen onze vereniging onacceptabel zijn, dan kun je als lid of ouder contact met een van de vertrouwenscontactpersonen opnemen. Een melding kan gaan over pesten, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag, agressie; eigenlijk over al het gedrag waardoor je je niet prettig en veilig voelt bij het sporten.

Meer informatie over onze vertrouwenscontactpersonen, wie ze zijn en wat ze in het dagelijks leven doen, kun je vinden via de volgende link VCP

 
Aanspreekpartners

Als wielervereniging met veel verschillende disciplines is het belangrijk dat elke discipline een aanspreekpunt heeft, waar hij of zij terecht kan met specifieke vragen.
Heb je specifieke vragen of wil je iets weten over je discipline dan kun je terecht bij de volgende personen:

Wil Nijssen Boven- en onderbouw MTB nessjin.liw.[antispam].@cycling-team-limburg.nl
Ronald Carpay Weg onderbouw (8 t/m 14 jaar) yaprac.dlanor.[antispam].@cycling-team-limburg.nl
Eric Douven Weg bovenbouw (15 jaar en ouder) nevuod.cire.[antispam].@cycling-team-limburg.nl
Peter Janssen Toerrijders nessnaj.retep.[antispam].@cycling-team-limburg.nl
Chris Coolen Aangepast wielrennen nelooc.sirhc.[antispam].@cycling-team-limburg.nl

 

 
Nieuwsbrief

Maandelijks of tweemaandelijks versturen wij een nieuwsbrief naar onze leden, met belangrijk informatie en nieuws van en over de vereniging. Heb je iets voor in de nieuwsbrief schroom niet en neem contact op via ofni.[antispam].@cycling-team-limburg.nl

 
Deelname aan wedstrijden

Als je nieuw bent in de wielersport leggen we hier kort even uit waar je rekening mee moeten houden als je aan wedstrijden van de KNWU wilt deelnemen:

 • Je dient een geldige KNWU licentie te hebben
 • Jeugdrenners tussen 8 en 18 jaar dienen het juiste verzet te voeren op de fiets
 • Je dient te rijden in clubkleding van Cycling Team Limburg
 • Voor de wedstrijden in de zomerperiode dien je te beschikken over een transponder van MyLaps die is aangemeld bij de KNWU.

De kosten van licenties alsmede de categorie indeling vindt je op onze website via de volgende link WEDSTRIJDEN

Op onze website vindt je ook een duidelijke video, hoe uitgelegd wordt hoe je begint met wielrennen en waar je overal aan moet denken, deze is tot stand gekomen in samenwerking met de stichting Limburg Cycling. BEGINNEN MET WIELRENNEN

De juiste verzetten voor jeugd, nieuwelingen en junioren vindt je op onze website via de volgende link VERZET -JEUGD-NIEUWELINGEN-JUNIOREN

 
Activiteiten

Gedurende het jaar organiseert Cycling Team Limburg een groot aantal activiteiten voor groot en klein.

Zo organiseren we diverse wegwedstrijden voor de jeugd, organiseren we een landelijke jeugd MTB wedstrijd en wedstrijden in het kader van de wintercompetitie Limburg (MTB en veldrijden).

Verder zijn we nauw betrokken bij de Limburg Cycling Chrono Trofee, die nieuw leven is ingeblazen door 2 van onze bestuursleden, met diverse tijdritten in het Limburgse, waaronder 3 tijdritten georganiseerd door Cycling Team Limburg.

Voor de jeugd organiseren we elk jaar een jeugdkamp en als voorbereiding ook diverse trainingskampen. Ook hebben we jaarlijks een grote barbecue, organiseren we een oliebollentocht en clubkampioenschappen op de weg en voor MTB.

Eens in de 3 jaar zijn we tevens de gastheer van de Limburg Cycling voorjaarstrainingen op de wieleromgeving Herungerberg in Venlo.

Onze verenigingsactiviteiten, wedstrijden en andere belangrijke activiteiten vindt je op onze activiteitenkalender op de Cycling Team Limburg app en de website via ACTIVITEITEN

 

Mis je nog informatie die je belangrijk vindt, laat het ons weten. Dan nemen we dit op in informatie voor nieuw leden

informatie-voor-leden

Hoofdsponsor

 
 

Shirtsponsors

 
 
 
 

Brons sponsors

 
lifecycle-finance
 
 
 
 
 

Sponsoren

 

VOLG ONS

𝕏