ctl-logo-oneline

Vertrouwenscontactpersoon

Cycling Team Limburg streeft ertoe om een veilige, sociale en plezierige wielervereniging te zijn. Daar willen wij; Diana van Rooijen ev Honderdors en Lennaert Hoep graag aan bijdragen als vertrouwenscontactpersonen (VCP).

Wie zijn wij?

lennaert-hoep

diana-van-rooijen-2

Lennaer Hoep
Lennaert is vader van Eva (2008), Pieter (2009) en
Valerie en getrouwd met Laura. In mijn werk als
KNO-arts ben ik gewend om met vertrouwelijke
informatie om te gaan, te luisteren, ondersteunen
en begeleiden.

Diana van Rooijen ev Honderdors
Diana is moeder van Daan (2003) en Teun (2006)
en getrouwd met Maurice. In mijn werk als
praktijkondersteuner in de huisartesnpraktijk
ben ik gewend om met vertrouwelijke 
informatie om te gaan. Het begeleiden van
mensen is mijn dagelijkse werk. Ook luisteren
en adviseren hoort bij mijn taken

Wat is een vertrouwenscontactpersoon?

Als je een melding hebt over het gedrag van iemand binnen de vereniging, kun je contact opnemen met een vertrouwenscontactpersoon. De melding kan gaan over een medesporter, een trainer, een begeleider, een vrijwilliger of een ouder. Jouw melding kan gaan over pesten, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag, agressie; eigenlijk over alle gedrag waardoor je je niet prettig en veilig voelt bij het sporten.

Samen bespreken we je melding. Als VCP luisteren we goed naar je verhaal, en samen met jou bekijken we hoe jouw probleem het best kan worden aangepakt. Als je het probleem zelf kunt oplossen, prima; als je er hulp bij nodig hebt, bespreken we dat ook. We bekijken samen welke stappen je kunt nemen, of denken we met je mee wie jou zou kunnen helpen. Het kan zijn dat je met de betreffende persoon in gesprek gaat, of met je trainer of het bestuur. Ook kunnen we je verwijzen naar een andere persoon of hulpverlener of naar de KNWU of NOC*NSF.  Kijk voor meer info over gedragscodes sport van NOC/NSF hier.

Bij een strafbaar feit moet de politie betrokken worden.

De naam vertrouwenscontactpersoon zegt het al: je kunt die persoon in vertrouwen iets vertellen. Jij beslist wat er verder met jouw probleem gebeurt, wij helpen je op weg. Als vertrouwenscontactpersoon doen we een anonieme schriftelijke terugkoppeling aan het bestuur. De vertrouwenscontactpersoon is onafhankelijk en geen bestuurslid. De vertrouwenscontactpersoon van Cycling Team Limburg zijn getraind en gecertificeerd door NOC*NSF.

Ik wil graag de vertrouwenscontactpersoon inschakelen, hoe werkt het?

Je neemt contact op:

– per e-mail: pcv.[antispam].@cyclingteamlimburg.nl
– telefonisch: 06-21681446 (Diana) of  06-18513671 (Lennaert)

We maken zo snel als mogelijk een afspraak.
Luisterend naar je verhaal, gaan we samen bekijken wat voor je de beste oplossing is.

Altijd gaan we uit van jouw situatie en van wat jij belangrijk vindt. Jij mag aangeven waar je de afspraak wilt laten plaatsvinden. De informatie zal met niemand worden gedeeld, zonder dat jij daarvoor toestemming hebt gegeven en van op de hoogte bent. De VCP is niet inhoudelijk betrokken bij procedures, zij heeft een adviserende, doorverwijzende rol.

Gezamenlijke aanpak werkt beter dan afzonderlijke acties.

Meldingen en advies kan naast melden bij de VCP ook op drie manieren via het meldpunt sport NOC*NSF van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 22.00, zaterdag van 12.00 tot 16.00

– 0900 – 202 55 90 (0.10 per minuut)
– anoniem, via de website: www.speakupfeedback.eu/web/vertrouwenspuntsport

Voor acute noodgevallen, vechtpartijen, bedreigingen, mishandelingen, andere vorm van geweld of agressie is een noodnummer 0800 – 22 99 555

 

Hoofdsponsor

 

Shirtsponsors

 
 
 
 

Brons sponsors

 

Sponsoren

VOLG ONS