ctl-logo-oneline

Wedstrijden

Wedstrijden rijden

Een wedstrijd fietsen biedt een sportieve uitdaging en veel plezier. In de praktijk ga je met meerdere renners naar een wedstrijd. Langs het parcours is vaak van alles te doen. Samen met ander clubrenners en ouders is het meestal erg gezellig.

LICENTIES

Wanneer je wedstrijden wilt gaan rijden heb je een licentie nodig. Als je lid bent van Cycling Team Limburg dan melden we je aan bij de KNWU en en je automatisch basislid.
Wil je ook aan de KNWU wedstrijden deelnemen dan heb je een wedstrijdlicentie nodig. Tevens heb je een chip op je fiets nodig van MyLaps. Die zorgt ervoor dat je rondetijden en positie digitaal bijgehouden worden. Het nummer van je chip dient bij de KNWU geregistreerd te worden. Zonder licentie en chip, kun je niet deelnemen aan de de meeste wedstrijden. Het basislidmaatschap van de KNWU maakt dus onderdeel uit van het lidmaatschap van Cycling Team Limburg en wordt door Cycling Team Limburg afgedragen aan de KNWU.

Het aanvragen van een wedstrijdlicentie doe je bij de KNWU. De kosten van de westrijdlicentie zijn vastgesteld door de KNWU en verschillen per klasse.
Voor 2020 zijn de volgende licentiekosten van toepassing:

Jeugd M/V 36,00
Nieuweling M/V 69,00
Junior 114,00
Amateurs 106,00
Sportklasse M/V 92,00
Belofte M/V 208,00
Elite M/V 229,00
Paracycling M/V 69,00

WEDSTRIJDEN

Aan het begin van het wielerseizoen ontvang je van de club een overzicht met wedstrijden waaraan je kunt deelnemen. Hierop staan wedstrijden die de club adviseert omdat we er goede ervaringen mee hebben. Deze wedstrijden zijn goed en veilig georganiseerd. Het inschrijven gaat eenvoudig via de KNWU website. Inschrijven doe je zelf en is dus je eigen verantwoordelijkheid. Als je vragen hebt dan kun je ze aan de wedstrijdsecretaris siraterces.[antispam].@cycling-team-limburg.nl stellen.

Als je bent aangemeld en onverwachts toch niet kan dan moet je je afmelden. Niet afmelden wordt door de KNWU beboet. De boete is best aanzienlijk, dus zorg er voor dat je je tijdig afmeldt, zodat je voorkomt dat je een boete ontvangt.
Op de dag van de wedstrijd dien je op tijd aanwezig te zijn. Voordat je kunt starten moet je je rugnummer ophalen en je licentie inleveren. Het rugnummer dien je op een juiste wijze op te spelden zodat het duidelijk zichtbaar is voor de jury. Voor de start van de wedstrijd wordt je opgeroepen om naar de materiaalcontrole (jeugd, nieuwelingen en junioren) te komen. Hier wordt gecontroleerd of de fiets het juiste verzet voor de juiste categorie heeft. Na afloop van de wedstrijd moet je het rugnummer weer inleveren en je licentie ophalen!

Rijdt je officiële wedstrijden namens Cycling Team Limburg dan ben je verplicht in de clubkleding van Cycling Team Limburg te rijden.

Als officiële wedstrijden worden verstaan, wedstrijden die worden verreden onder de reglementen van de KNWU, WVAN of de NWB. Voor alle buitenlandse wedstrijden geldt deze verplichting ook.

CATEGORIE-INDELING

Categorie
Jeugd 1 Vanaf 1 januari tot en met 31 december van het jaar waarin jongens de 8-jarige leeftijd bereiken en meisjes de 8-jarige of 9-jarige leeftijd bereiken.
Jeugd 2 Vanaf 1 januari tot en met 31 december van het jaar waarin jongens de 9-jarige leeftijd bereiken en meisjes de 10-jarige leeftijd bereiken.
Jeugd 3 Vanaf 1 januari tot en met 31 december van het jaar waarin jongens de 10-jarige leeftijd bereiken en meisjes de 11-jarige leeftijd bereiken.
Jeugd 4 Vanaf 1 januari tot en met 31 december van het jaar waarin jongens de 11-jarige leeftijd bereiken en meisjes de 12-jarige leefdtijd bereiken.
Jeugd 5 Vanaf 1 januari tot en met 31 december van het jaar waarin jongens de 12-jarige leeftijd bereiken en meisjes de 13-jarige leeftijd bereiken.
Jeugd 6 Vanaf 1 januari tot en met 31 december van het jaar waarin jongens de 13-jarige leeftijd bereiken en meisjes de 14-jarige leeftijd bereiken.
Jeugd 7 Vanaf 1 januari tot en met 31 december van het jaar waarin jongens de 14-jarige leeftijd bereiken.
Nieuwelingen en Nieuwelingen meisjes Vanaf 1 januari van het jaar waarin zij 15 worden t/m 31 december van het jaar waarin de renner 16 wordt.
Junioren en Junioren vrouwen Vanaf 1 januari van het jaar waarin zij 17 worden t/m 31 december van het jaar waarin de renner 18 wordt.
Belofte mannen Vanaf 1 januari van het jaar waarin zij 19 worden t/m 31 december van het jaar waarin de renner 22 wordt.
Elite vrouwen, Belofte en Vrouwen Amateurs Vanaf 1 januari van het jaar waarin de renner 19 wordt.
Amateur en Sportklasse Vanaf 1 januari van het jaar waarin de renner 19 wordt.
Elite met of zonder contract Elite met contract worden onderverdeeld in Professionals-A en -B.  Vanaf 1 januari van het jaar waarin de renner 23 jaar wordt.

Hoofdsponsor

 
 

Shirtsponsors

 
 
 
 

Brons sponsors

 
lifecycle-finance
 
 
 
 
 

Sponsoren

 

VOLG ONS

𝕏