ctl-logo-oneline

Visie en doelstelling

Cycling Team Limburg is een vereniging voor iedereen die liefde voor het fietsen heeft.

Wij zijn dé wielervereniging van noord- en midden Limburg! Een nieuwe naam, maar onze club is al lang geworteld. In 2019 zijn wij ontstaan uit een fusie van de wedstrijdafdeling  van TWC Noord Limburg (1956), MTB Baarlo (2011) en Wielerclub Midden Limburg (1987).

Onze brede vereniging is zo opgezet dat we denken te kunnen voldoen aan de behoeften van eenieder. We bieden programma's aan voor de jeugd, nieuwelingen, junioren, beloften, elite, amateurs, masters en recreanten in diverse wielerdisciplines (wegwielrennen, MTB, cyclocross).

Wij willen een wielervereniging voor het leven zijn.

Wanneer je de levensloop van een fietser bekijkt, verloopt deze vaak volgens een bepaald patroon. Dit patroon heeft veel momenten, waarbij de behoefte van de fietser veranderd. In de carrière van een fietser zit vaak een patroon met wisselende behoeften.

Cycling Team Limburg is opgezet met de bedoeling dat je graag bij de club blijft, ook als je het een paar jaartjes rustiger aan doet of omdat je niet meer kunt fietsen vanwege leeftijd of gebreken. De club is open en laagdrempelig. Zo blijf je betrokken en houdt je contact met verschillende generaties fietsers. Om deze redenen zijn we trots op onze recreatieve afdeling.

Maar ook als je de top wilt bereiken, dan is Cycling Team Limburg jouw club. Mochten we niet kunnen leveren wat de renner nodig denkt te hebben dan zoeken we samen een goede plek. We willen op geen enkele manier de ontwikkeling van de renner in de weg staan.

Wij organiseren trainingen op diversen locaties in Midden en Noord-Limburg. Het doel is om de renners dichtbij de woonplaats te bedienen.  (Voorbeelden hiervan zijn: Herungerberg-Venlo, Thyas complex-Panningen, Koeberg-Baarlo, Belfeld, toertochten vanaf verschillende locaties, duurtrainingen vanaf verschillende locaties, georganiseerde tochten vanaf verschillende locaties alsmede core stability trainingen op diverse locaties.) 

De vereniging wordt gerund door vrijwilligers, ons doel is om onze vrijwilligers de kans te geven om zich in een veilige omgeving te ontwikkelen, uitdagingen aan te gaan en op een verantwoorde manier een bijdrage te kunnen leveren aan de vereniging.

Dit is ook een doel op zich. Het investeren in een veilige cultuur waarin niet alleen het resultaat telt, maar ook het proces dat ervoor zorgt, dat het leuk is en dat je trots op de vereniging kunt zijn.

Wij ondersteunen de initiatieven van onze leden, welke binnen de doelstellingen van onze club passen. Dat hoeft niet via een vaste structuur te lopen. Hiermee ontstaat er ruimte, waardoor er vele activiteiten vanuit de leden zelf kunnen ontstaan. Door deze vrijheid zijn we dynamisch en kunnen we blijven veranderen.

Hoofdsponsor

 
 

Shirtsponsors

 
 
 
 

Brons sponsors

 
lifecycle-finance
 
 
 
 
 

Sponsoren

 

VOLG ONS

𝕏