ctl-logo-oneline

LJC Venlo

limburg-cycling-logo

15 mei 2021

LJC Venlo en Open Klasse

Op zaterdag 15 mei (onder voorbehoud van de dan geldende richtlijnen) organiseert Limburg Cycling Team de LJC-wedstrijd van 2021 op wieleromgeving Herungerberg in Venlo. Aansluitend aan de 7 jeugd wedstrijden wordt er ook nog een open klasse verreden. De wedstrijden zullen, voor het 2e opeenvolgende jaar plaatsvinden op wieleromgeving Herungerberg te Venlo. Deze veilige wieleromgeving waar Cycling Team Limburg een van de hoofdgebruikers is, beschikt over prachtige mogelijkheden voor gevarieerde MTB parcoursen met diverse rockgardens, korte steile klimmetjes, veel technische passages, wasborden,  een afwisselend en uitdagend parcours van meer dan 2 km, waarbij je de mountainbikers vaak kunt zien.

Voor de begeleiders en ouders staat in het clubhuis de koffie gereed en kan men terecht voor een natje en een droogje.

Doorgang is afhankelijk van de ontwikkeling van het Corona Virus. 


Hoe te bereiken?

Vanaf de A67 van Eindhoven richting Duisburg neem je de laatste afslag 41voor de grensovergang met Duitsland. Bovenaan bij de stoplichten slaat u rechtsaf (Weselseweg). Na ongeveer 1 km op te rotonde gaat u ¾ rond (3e afslag) en rijdt u de Klagenfurtlaan op. U rijdt de berg omhoog en in de bocht naar rechts slaat u linksaf de Louisenburgweg in (doodlopende weg volgens de borden). Na ongeveer 300 meter vindt u aan de linkerkant de ingang van wieleromgeving Herungerberg. Er zijn parkeerplaatsen langs de Louisenburgweg aan beide zijden van de weg.

Programma

09.30 start cat.1 ca. 15 min. (M 2012 en V 2011)
10.30 start cat.2 ca. 20 min. (M 2011 en V 2010)
11.30 start cat.3 ca. 20 min. (M 2010 en V 2009)
12.30 start cat.4 ca. 30 min. (M 2009 en V 2008)
13.30 start cat.5 ca. 35 min (M 2008 en V 2007)
14.30 start cat.6 ca. 45 min (M 2007 en V 2006)
15.30 start cat.7 ca. 55 min (M 2006)
16.45 start open klasse ca. 60 min (M/V vanaf 2004 met en zonder licentie)
Prijsuitreikingen vinden direct na iedere categorie plaats en daarna wordt er verwacht (obv de huidige richtlijnen) dat die categorie het park verlaat. Of er publiek welkom is zal afhangen van de Corona richtlijnen die dan gelden. Dat geldt sowieso voor het doorgaan van de wedstrijd natuurlijk.

Het programma voor de LJC jeugdwedstrijden is het vastgestelde tijdschema, ondanks de open klasse is ervoor gekozen om op de normale starttijden te beginnen. De weg naar Limburg is immers lang genoeg.

Inschrijven

Voorinschrijving voor de jeugdwedstrijden is alleen mogelijk via de website van de KNWU tot enkele dagen voorafgaand aan het evenement. Daarna kun je alleen nog op zaterdag 5 september bijschrijven, dit kan tot een half uur voor de start van jouw betreffende categorie. Dag inschrijving kan op zaterdag 5 september echter moet je dan wel een basis licentie aanschaffen, hierbij ontvang je ook een stuurbord dat je eigendom blijft.

Inschrijving is voor de open klasse vanaf 15 jaar met of zonder licentie en dient te geschieden op de wedstrijddag zelf (geen voorinschrijving voor de open klasse).

Wieleromgeving Herungerberg

Wieleromgeving Herungerberg is gelegen aan de Louisenburgweg 27 in Venlo in prachtige bosrijke omgeving.

De multifunctionele accomodatie herbergt diverse wielersporten op één locatie:

  • mountainbike
  • veldrijden
  • wegwielrennen
  • bmx

Het is van alle gemakken voorzien. In de kantine kunt u terecht voor een vers gezet kopje koffie, fris en andere versnaperingen. Tevens vindt u er de toiletten en kleedruimtes en douches.

 

 Wedstrijdcommissie,

Cycling Team Limburg

logo-cycling-team-limburg

Hoofdsponsor

 
 

Shirtsponsors

 
 
 
 
 

Brons sponsors

 
 
 
 
 
 
 

Sponsoren

 
 

VOLG ONS