ctl-logo-oneline

LJC Venlo

limburg-cycling-logo

9 september 2023

LJC CUBE STORE VENLO en funklasse

Op zaterdag 9 september organiseert Limburg Cycling Team weer een LJC-wedstrijd op wieleromgeving Herungerberg in Venlo. Op een uitdagend parcours zal de jeugd van cat. 1 t/m 7 strijden om de winst. Aansluitend aan de de laatste jeugdwedstrijd van cat. 7 zal er net zoals vorig jaar ook nog een open klasse verreden. De wedstrijden zullen, voor het 3e opeenvolgende jaar plaatsvinden op wieleromgeving Herungerberg te Venlo. Deze veilige wieleromgeving waar Cycling Team Limburg een van de hoofdgebruikers is, beschikt over prachtige mogelijkheden voor gevarieerde MTB parcoursen met diverse rockgardens, korte steile klimmetjes, veel technische passages, wasborden, een afwisselend en uitdagend parcours van meer dan 2 km, waarbij je de mountainbikers vaak kunt zien.

Voor de begeleiders en ouders staat in het clubhuis de koffie gereed en kan men terecht voor een natje en een droogje.


Hoe te bereiken?

Vanaf de A67 van Eindhoven richting Duisburg neem je de laatste afslag 41voor de grensovergang met Duitsland. Bovenaan bij de stoplichten slaat u rechtsaf (Weselseweg). Na ongeveer 1 km op te rotonde gaat u ¾ rond (3e afslag) en rijdt u de Klagenfurtlaan op. U rijdt de berg omhoog en in de bocht naar rechts slaat u linksaf de Louisenburgweg in (doodlopende weg volgens de borden). Na ongeveer 300 meter vindt u aan de linkerkant de ingang van wieleromgeving Herungerberg. Er zijn parkeerplaatsen langs de Louisenburgweg aan beide zijden van de weg.

Programma

Van 9.30 -10.15 uur. Inrijden categorie 1 t/m 4
10.30 start cat.1 ca. 15 min. (M 8 jaar en V 9 jaar)
11.00 start cat.2 ca. 20 min. (M 9 jaar en V 10 jaar)
11.30 start cat.3 ca. 20 min. (M 10 jaar en V 11 jaar)
12.05 start cat.4 ca. 30 min. (M 11 jaar en V 12 jaar)
12.45 Huldiging categorie 1 t/m 4
Van 12.40 - 13.15 uur. Inrijden categorie 5 t/m 7
13.30 start cat.5 ca. 35 min (M 12 jaar en V 13 jaar)
14.30 start cat.6 ca. 45 min (M 13 jaar en V 14 jaar)
15.15 start cat.7 ca. 55 min (M 14 jaar)
16.30 Huldiging categorie 5 t/m 7
16.45 start open klasse ca. 60 min (M/V vanaf 15 jaar met en zonder licentie)

Het programma voor de LJC jeugdwedstrijden is het vastgestelde tijdschema, ondanks de open klasse is ervoor gekozen om op de normale starttijden te beginnen. De weg naar Limburg is immers lang genoeg.

Inschrijven

Voorinschrijving voor de jeugdwedstrijden is alleen mogelijk via de website van de KNWU tot enkele dagen voorafgaand aan het evenement. Daarna kun je alleen nog op zaterdag 9 september bijschrijven, dit kan tot een half uur voor de start van jouw betreffende categorie. Dag inschrijving kan op zaterdag 9 september echter moet je dan wel een basis licentie aanschaffen, hierbij ontvang je ook een stuurbord dat je eigendom blijft.

Inschrijving is voor de open klasse vanaf 15 jaar met of zonder licentie en dient te geschieden op de wedstrijddag zelf (geen voorinschrijving voor de open klasse).

Wieleromgeving Herungerberg

Wieleromgeving Herungerberg is gelegen aan de Louisenburgweg 27 in Venlo in prachtige bosrijke omgeving.

De multifunctionele accomodatie herbergt diverse wielersporten op één locatie:

  • mountainbike
  • veldrijden
  • wegwielrennen
  • bmx

Het is van alle gemakken voorzien. In de kantine kunt u terecht voor een vers gezet kopje koffie, fris en andere versnaperingen. Tevens vindt u er de toiletten en kleedruimtes en douches.

 

 Wedstrijdcommissie,

Cycling Team Limburg

logo-cycling-team-limburg

Hoofdsponsor

 
 

Shirtsponsors

 
 
 
 

Brons sponsors

 
lifecycle-finance
 
 
 
 
 

Sponsoren

 

VOLG ONS

𝕏