ctl-logo-oneline

Tijmen Graat 2e in eindklassement in Slowakije

Tijmen Graat 2e in eindklassement in Slowakije

Geplaatst op 24-08-2020  -  Categorie: Algemeen

Als gastrenner (door het wegvallen van een van hun renners) mocht Tijmen Graat afgelopen weekend met toestemming van de KNWU starten voor het Streetjump development team in Slowakije voor de 3 daagse wedstrijd Ročník Medzinárodných dní cyklistiky.

Daar stonden renners aan de start uit o.a. Slovenie, Tjechie, Slowakije, Polen, Hongarije en Nederland

Dat deed hij zeer verdienstelijk met een 2e plaats in het eindklassement achter de Sloveen Matic Macek. De wedstrijd bestond uit 2 criteriums en een klimwedstrijd.

Op 59 seconden van de winnaar legde Tijmen beslag op de 2e plaats. Twee andere renners van het team eindigden resp. als 3e en 4e.

Van harte gefeliciteerd Tijmen met dit prachtige resultaat.

Onze 1 jaars junior Tijmen Graat blijkt een groot klimtalent. Iets wat we binnen Cycling Team Limburg  al hadden geconstateerd, maar dat niet onopgemerkt is gebleven. Tijmen startte pas 2 jaar geleden met fietsen bij het toenmalige TWC Noord-Limburg en bleek een uitzonderlijk klimtalent te zijn. Vorig jaar mocht hij al met het RTC Limburg mee naar Oostenrijk, waar hij ploegleider Marc Lotz versteld deed staan door te vertellen dat ie pas een jaar fietste. In Oostenrijk ging hij met de besten mee omhoog, maar door materiaalpech ging een goede klassering daar naar de vaantjes.

In Coronatijd nam Tijmen deel aan een aantal Zwift wedstrijden. Zijn Zwift prestaties bleven niet onopgemerkt. Talentcoach Peter Zijerveld van de KNWU klopte als snel aan bij Tijmen. Afgelopen maand is hij toegetreden tot de laatste 12 van de Nationale Selectie, heeft zeer goede testen gedraaid, maar op basis van ervaring net niet geselecteerd voor het aanstaande EK.

Vervolgens stond ook Streetjump Development Team al snel op de stoep bij hem thuis in Maashees. Het team waar hij dus afgelopen weekend voor reed in Slowakije.

En ook het team waarnaar Tijmen met ingang van januari 2021 de overstap maakt.

 

tijmen-1 tijmen-2-png
tijmen-3

Hoofdsponsor

 
 

Shirtsponsors

 
 
 
 

Brons sponsors

 
lifecycle-finance
 
 
 
 
 

Sponsoren

 

VOLG ONS

𝕏